U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Erdély ízei, zamatai és kincsei - 3 nap
 
  • Az ár tartalmazza autóbusz-közlekedés költségei, 2 éjszaka szállás reggelivel, többágyas elhelyezéssel, az idegenvezető költségei.
  • További költségek Utasbiztosítás 3 napra: 18 éven aluliaknak 1.300 Ft, felnőtteknek 2.100 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. 
  • Vacsora lehetősége 2 alkalommal két fogásos meleg vacsora 6.400 Ft/fő
  • Belépődíjak Kb. 3.500 Ft/fő

Erdély ízei, zamatai és kincsei - 3 nap

  1. A kora reggeli órákban Budapestről indulunk útnak. Folyamatos utazás után Nagyváradra érkezünk meg, ahol városnézésen veszünk részt. Megtekintjük a Városházát és a különféle felekezetek templomait, a színházat, a vásárlóutcát és a vásárcsarnokot. Felkeressük a színház mellett álló régi Emke kávézót, melynek egyik törzsvendége Ady Endre volt. Ezután a Szent László székesegyházat és kincstárát (F) és a Püspöki Palotát keressük fel. Ezután Kolozsvárra utazunk, és megismerkedünk a várossal: Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza és szobra, Házsongárdi temető.  Este elfoglaljuk a szállást Kolozsváron.
  2. Reggeli után a tordai hasadékhoz utazunk, majd látogatást teszünk a sóbányában. Programunkat Szovátán, a Medve-tónál folytatjuk, majd Parajd vár bennünket. Következő megállónk Korond lesz, amely a Sóvidék legnevezetesebb települése és a hagyományos népi mesterségek (fazekasság és a taplófeldolgozás) otthona napjainkban is. Este innen indulunk a szállásra.
  3. Reggeli után meglátogatjuk Tamási Áron síremlékét Farkaslakán, amely az évtizedek alatt zarándokhellyé vált.  Szintén a községben található Tamási Áron szülőháza is, ahol az író legfiatalabb húga, Erzsi néni fia fogadja még ma is a látogatókat. Farkaslakáról Segesvárra indulunk tovább, ahol Erdély legfestőibb középkori várnegyede található: Kolostor- és Vártemplom, Schuller-ház, Óratorony, Fedett lépcső, Drakula szülőháza. Segesvárról folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk haza Budapestre. 
3 nap

Erdély ízei, zamatai és kincsei - 3 nap

35.900 Ft/fő
Utazás: Autóbusszal

Szállás: 2 éjszaka reggelivel, többágyas elhelyezéssel
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat