U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Írország és Wales 2017/2018 nappali utazással, ifjúsági szállás
 
 • Az ár tartalmazza az autóbusz közlekedés költségei, retúr Csalagút-átkelés, retúr kompátkelés Észak-Wales - Dublin, 1 éj tranzitszállás az odaúton Liverpoolban reggelivel (HF1, 3 ágyas elhelyezés), 4 éjszaka szállás ifjúsági szálláson Dublinban reggelivel, 1 éj tranzitszállás visszaúton Coventry-ben reggelivel (HF1, 3 ágyas elhelyezés), az idegenvezető költségei.
 • További költségek Utasbiztosítás 11 napra: 18 éven aluliaknak 3.700 Ft, felnőtteknek 6.700 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. 
 • Belépődíjak gyerekeknek kb. 60-65 GBP + kb. 60-65 EUR, felnőtteknek kb. 80 GBP + kb. 80 EUR
 • Tranzitszállás odaúti tranzitszállás Észak-Franciaországban reggeli nélkül: 6.500 Ft/fő, odaúti tranzitszállás Belgiumban vagy Németországban reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás Észak-Franciaországban reggeli nélkül: 6.500 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás Belgiumban vagy Németországban reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő

Írország és Wales 2017/2018 nappali utazással, ifjúsági szállás

 1. Az autóbusz a hajnali órákban indul el Budapestről. Folyamatosan utazunk, átlagosan 3-4 óránként állunk meg benzinkutak mosdóinál. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük Németországban vagy Belgiumban.
 2. Folyamatosan utazunk és kora délután megérkezünk Belgiumba, ahol Brugge középkori hangulatú városában 1-2 órás délutáni városnézésen veszünk részt. Megismerkedünk a nevezetességekkel: Szent Vér-kápolna, Városháza, Miasszonyunk-templom, Bégina-udvar, Harangtorony, majd továbbutazunk Franciaország felé. Javasoljuk, hogy a csoport vegyen igénybe szállást egy észak-franciaországi tranzithotelben.
 3. Kora reggel megérkezünk a kikötőbe, majd átkelünk a Csalagúton. Egyből Wales felé vesszük az irányt, de útközben rövid kitérőt teszünk Stratford-Upon-Avon-be, ahol megtekintjük William Shakespeare szülőházát (F), majd este megérkezünk a tranzitszállásunkra.
 4. Ma délelőtt felfedezzük a Beatles együttes városát, Liverpoolt. Megtekintjük az Albert Dock nevű egykori kikötőt, a város két óriási katedrálisának épületét és felfedezzük a The Beatles Story (F) kiállítást is. Úton a kikötő felé, ha időnk engedi, rövid megállót tartunk a walesi Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-ban, mely település a világ leghosszabb nevű vasútállomásával büszkélkedhet. Ezután Holyhead kikötőjéből átkelünk Írországba komppal. A három és fél órás, látnivalókban sem szűkölködő utazás végén megérkezünk Írország fővárosába, Dublinba. Innen szállásunkra utazunk.
 5. Ma délelőtt buszos és gyalogos városnézésen veszünk részt Dublinban: Megcsodáljuk a György korabeli házakat és az Emlékezés kertjét, majd sétálunk a látnivalókban gazdag O’Connel utcán. Ezután a Trinity College épületét tekintjük meg, majd felfedezzük a történelmi Dublin Castle (F) épületegyüttesét. Délután szabadidő következik, ellátogathatunk Dublin leghangulatosabb, negyedébe, a Temple Bar-ba és a Fél pennys hídhoz is. Délután a Christ Church Cathedral épülete mellett elhaladva jutunk el a világhírű Guinness Storehouse-ba (F), ahol bemutatják nekünk a híres sör készítését! Innen utazunk a szállásra.
 6. Reggel Írország Akropoliszához, a Rock of Cashel-hez (F) kirándulunk, mely egy 60 méter magas sziklán található épületegyüttes, s mely 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, katedrális. Innen továbbutazunk a középkori hangulatot árasztó  Kilkenny-be, ahol gyalogos városnézés lesz . (Kilkenny Castle, Városháza, Black Abbey, St. Canice’s Cathedral, Nore folyó partja) Innen utazunk vissza a szállásra.
 7. Reggeli után a Dublintól délre fekvő Wicklow megyébe kirándulunk. Először a Powerscourt parkot (F) nézzük meg, amit Írország legszebb kastélyparkjának tartanak. Ezután Bray Head szikláihoz látogatunk, megcsodálva az Ír-tenger szépségét. Ezt követően a gyönyörű fekvésű Glendalough-ba kirándulunk, ahol egy VI. századi kora keresztény kolostortelepülés romjai (F) láthatóak. A program végeztével visszautazunk szállásunkra.
 8. Délelőtt Dublinból komppal átkelünk Wales-be, majd felkeressük a  700 éves Caernarfon Castle-t (F), mely a mindenkori walesi herceg koronázóhelye. Ha időnk engedi, a városban és a kikötőrészben is teszünk egy sétát. Majd elfoglaljuk tranzitszállásunkat Coventry-ben.
 9. Coventry-ből London felé indulunk, és megérkezés után rövid gyalogos városnézésen veszünk részt a Westminster-negyedben, melynek során megtekintjük a Westminster Abbey épületét, a parlamentet, a Big Ben-t és a Trafalgar Square-t. (Az autóbusz ma nem mozoghat, helyi közlekedés költségével kell számolni, mely kb. 10 GBP.) Felszállunk a London Eye (F) kilátókerékre is! Igény esetén a világhírű Madame Tussauds (F) viaszmúzeum lesz, majd este átkelünk a kontinensre a Csalagúton át. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük, Észak-Franciaországban.
 10. Elhagyjuk tranzitunkat, a szokásos pihenőkkel utazunk Belgiumon és Németországon keresztül. A koraesti órákban érkezünk Nürnbergbe, ahol rövid sétát teszünk a város utcáin. Este foglaljuk el tranzitszállásunkat Nürnberg környékén.
 11. Folyamatos utazás után a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.
A program igény esetén plusz nappal vagy napokkal bővíthető:

- párizsi városnézés (szállás reggelivel, behajtások, parkolás): 13.000 Ft/fő
- amszterdami városnézés (
szállás reggelivel, behajtások, parkolás): 16.000 Ft/fő

Kérje ajánlatunkat!
11 nap

Írország és Wales 2017/2018 nappali utazással, ifjúsági szállás

153.900 Ft-tól!
Utazás: Autóbusszal

Szállás: ifjúsági szálláson reggelivel + önellátással 

Részvételi díj:
Bármely 2018-as indulási időpont esetén:
153.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat