U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Kefalonia 2017
 
  • Étkezés  vacsora a Kostas tavernában
  • Érdeklődni lehet További információval Lizák Orsolya kolléganőnk tud szolgálni. Telefon: +36 70 420-3110. E-mail: orsolyalizak@challenge.hu
  • Felszállás az autóbuszra A Kefaloniára tartó autóbuszokra utasaink az ország 54 városában tudnak felszállni. A pontos menetrendről érdeklődjön kolléganőnknél!

Kefalonia 2017


Az Ion-tenger legnagyobb szigete, lakosainak száma alig több mint 40.000. A patrasi öböl bejáratánál fekszik Zakynthos és Lefkada között. Mellette található Ithaka melynek neve szorosan kapcsolódik a bolyongó Odysseus-éhoz.
Argosztoli a sziget fővárosa, szép fekvésű modern város. Az 1953-as földrengés után szinte teljesen újjá kellett építeni.Kikötője mentén egymást követik a tavernák és kávéházak.A főváros központja a pálmákkal és éttermekkel Plateia Vallianu téren található.A fővárostól 2,5 km-re északra felkereshetjük az ún. Katavothreszt, a víznyelőket, melyek a sziget érdekes geológiai jelenségének részei. A tengervíz ezeken a part menti üregekben beszivárog a sziget belsejébe és a Meliszáni-barlangban tör a felszínre.
A sziget déli részén Argosztolitól 9 km-re van Peratata település, melynek közelében meglátogathatjuk Ajiosz Georgiosz várának (Kasztro) maradványait.A középkorban ez volt a sziget fővárosa.A közelben található az Enosz Nemzeti Park,mely az itt élő különleges cédrusfáról nevezetes. A déli oldal egyik nagy üdülőhelye a hosszú, homokos stranddal és remek éttermekkel rendelkező, píneafenyőkkel övezett Skala. A városkában található Római villa maradványait szép mozaikpadlója miatt érdemes felkeresni.
Az Argosztolitól 25 km-re fekvő Számi a sziget legnagyobb kikötője. A 4km-re északra fekvő Antiszamosz-strand lélegzetelállítóan szép környezetben fekszik. A dúsan zöldellő hegyekkel körbevett kavicsos öböl vize kristálytiszta. Számiból ellátogathatunk a Meliszáni-barlanghoz, melynek sós vizű taván kis csónakkal viszik körbe a látogatókat. Egyedülálló a Drogarati-cseppkőbarlang is, 150 millió éve képez függő és álló oszlopokat, melyeknek színe a víz által kioldott ásványi anyagoktól függ. A barlang kitűnő akusztikája miatt komolyzenei koncerteknek is ad otthont. Többször fellépett itt az ünnepelt görög díva, Maria Callas is.
A sziget egyik legszebb települése az északi részen található Fiszkárdo.
A sziget egyik szenzációja a világ 10 legjobb strandja közt nyílvántartott Mirtos beach.
Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Itt nő a világon egyedülálló Kefalóniai fenyő, és itt élnek a kistestű vadlovak. Jó tanács: ha valaki e szigetre utazik, érdemes térképet vásárolni, és autót bérelni! A sziget ugyanis, nagy és rengeteg a látnivaló. Szinte minden méteren találunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség: a szigeten nincs turista áradat!


Kefalonia - Skala

SKALA (görögül lépcsőt jelent) a sziget déli részén Argostolitól, a sziget fővárosától és a repülőtértől 40 km-re elhelyezkedő hangulatos, kékzászlós üdülőhely. Píneafenyő-ligettel övezve és 7 km-es strandjával, gyorsan mélyülő kristálytiszta vizével méltán nyerte el a világ minden tájáról újra és újra visszajáró turisták bizalmát. Széles tengerpartján felváltva található nagyszemű homok, sokszínű kövecskék, mesébe illő sziklák és sziklabarlangok. Remek éttermek, bárok, tavernák és ajándéküzletek várják a turistákat, melynek legtöbbje a főutcán található. Családias hangulatú, nem túlságosan nyüzsgő üdülőhely. Itt található Kefalonia két legfontosabb ásatása: a Római villa szép mozaikpadlózatával és a Szent György-kiskápolna mellett található Posseidon-szentély maradványai, de az ófaluba is érdemes fölsétálni, amit az 1953-as földrengés tett tönkre.
Skalatól 4 km-re található a Mounda Beach, mely fokozatosan mélyülő homokos tengerparttal várja vendégeit, és különlegessége, hogy ide raknak fészket a Carreta carreták (tengeri teknős)! A közelben található egy teknőskikötő.
Aki Skalát választja utazása céljául, itt mindent megtalál, amire szüksége van, hogy egy mesés nyaralásban legyen része.


A program árait a különböző időszakokban az alábbi táblázatokban találja meg:


 
A fenti buszos árak úgy lettek kalkulálva, hogy az egylégterű stúdiókban a 3. és 4. fő, illetve a kétlégterű stúdiókban az 5.,6. és 7. fő szállása ingyenes, csak a buszjegyet számoltuk fel.

 

Azok az autóbuszos utasaink, akik kettő, vagy több hétre szeretnének elutazni, részvételi díjukat úgy számolhatják ki, hogy az első hetet buszos árral, a további heteket egyéni árral számolják. Kérjük, tanulmányozzák át a házak részletes leírását, mert nem minden férőhelyű szállásunk van minden - házban, mint azt az egységes táblázatból gondolni lehetne.
Egyágyas felár számítása: az autóbuszos 2 fős stúdió ár (Ft/fő/hét) + az egyéni 2 fős stúdióapartman árának a fele.
A turnus időpontokhoz, kérjük, adja hozzá az utazási időt is, ugyanis az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak, és egy nappal később érkeznek, mint a táblázatban jelzett időpontok.
Apartmanos elhelyezés esetén az első és utolsó 4 turnusban buszos utasoknak nincs egyágyas felár, ha az utas vállalja a társítást!
 
8 nap

Kefalonia 2017

30.900 Ft-tól
Utazás: Autóbusszal vagy egyénileg

Szállás: apartmanokban

Részvételi díj:
30.900 Ft-tól
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat