U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon 2018/2019, családos
 
 • Az ár tartalmazza autóbusz közlekedés költségei, odaúton komphajós átkelés 4 fő együttes elhelyezésével a hajókabinokban, visszaúton Cslalagút átkelés, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd), egy éj tranzitszállás Londonban reggelivel, az idegenvezető költségei.
 • További költségek Utasbiztosítás 10 napra: 18 éven aluliaknak 4.200 Ft, felnőtteknek 7.000 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) igényelhető, diákoknak kb. 32 EUR/fő/út, felnőtteknek kb. 50 EUR/fő/út  
 • Belépődíjak gyerekeknek kb. 115-125 GBP, felnőtteknek kb. 135 GBP.
 • Tranzitszállás odaúti tranzitszállás reggeli nélkül: 11.000 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás reggeli nélkül Németországban: 11.000 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás reggeli nélkül Észak-Franciaországban: 7.500 Ft/fő 

Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon 2018/2019, családos

 1. A kora hajnali órákban indulunk Budapestről. Rövid pihenőkkel utazunk, hogy a déli körül megérkezzünk Csehország káprázatos fővárosába, az Arany Prágába. Menetidő függvényében 3-4 órás városnézést tartunk (Hradzsin, Károly-híd, Óváros tér, Orloj), majd továbbindulunk Németország felé, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat.
 2. Reggel Hollandia és Amszterdam felé vesszük az irányt, ahonnan a kikötőből a kora esti órákban átkelünk komphajóval Newcastle felé. A naplementét már az Északi-tengeren nézhetjük végig a hatalmas komp nyitott fedélzetéről. Ezt az éjszakát a HAJÓN töltjük 4 fős kabinokban.   
 3. Newcastle kikötőjébe a reggeli órákban érkezünk meg, majd észak felé vesszük az irányt. A Római Birodalom egykori északi határához, Hadrianus császár falához, Housesteads-be (F), a kora délutáni órákban érkezünk. A falon túl az ott épült erőd és kórház romjait is megtekintjük, majd érintjük a titokban, gyakran szülői engedély nélkül összeházasodó fiatalok paradicsomát, a híres Gretna Green-t. Utolsó napirendi pontként a skót-angol szembenállás ma is álló emlékét, Caerlaverock (F) egészen egyedi vízi várát tekintjük meg. 
 4. Ma reggel a fekete városba, Edinburghba látogatunk. Délelőtt gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles székesegyház, Walter Scott emlékműve, Royal Mile, Princes Street. Meglátogatjuk az Edinburgh Castle (F) történelmi épületegyüttesét, ahol megcsodáljuk a skót koronázási ékszereket, a Stone of Scone-t, a Mons Meg óriáságyút és az ősi Szent Margit kápolnát is. Ezután meglátogatjuk II. Erzsébet királynő egykori kedvenc gőzösét, a királyi pompában tündöklő HMY Britannia (F) hajót. Ezután visszaindulunk szállásunkra.
 5. A hajnali órákban indulunk útnak, hogy komppal átkeljünk Észak-Írországba, Antrim megyébe. Észak felé indulunk el, mesébe illő tájakon haladva. A Ballintoy vadregényes öblének felfedezése után az ún. Óriások Útjához (F) látogatunk el, mely az egész Ír-sziget egyik leglenyűgözőbb természeti képződménye. A bazaltképződmények között megtalálhatjuk az óriások csizmáját, trónját és sok egyéb formációt is. Hazaúton Dunluce Castle (F) filmeseket megihlető romjaiban gyönyörködünk, majd visszatérünk Skóciába, a szállásra a késő esti órákban érünk vissza.
 6. Reggel Skócia egyik legnépszerűbb lepárlójába, a Glengoyne Distillery-be (F) kirándulunk, ahol a nemes ital készítésének kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást. Busszal áthaladunk Skócia legnépesebb városán, Glasgow-n, majd délután Skócia nemzeti költőjének, Robert Burns-nek nyomába eredünk, meglátogatva azt az emlékparkot (F), ahol a híres poéta szülőháza található, de a múzeummal, illetve a festői Brig O’ Doon-nal is megismerkedhetünk. A program végén a szállásra indulunk.
 7. Ma reggel kiköltözünk szállásunkról és London felé vesszük az irányt. Útközben felkeressük Cumbria megyében a Lake District Nemzeti Parkot, mely csodás tavairól híres. Előbb kis sétát követően eljutunk az Aira Force vízeséshez, majd Anglia legnagyobb tavához, a Windermere tóhoz látogatunk, az azonos nevű hangulatos városkában pedig szabadidőt kap a csoport. Este érjük el tranzitszállásunkat London közelében.
 8. Reggeli után London belvárosába utazunk és felszállunk a London Eye-ra (F), a 135 méter magas kilátókerekére. Ezután egy rövid gyalogos városnézésben lesz részünk. (Houses of Parliament, Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Horse Guards, Downing Street). VAGY felkeressük a Madame Tussauds Panoptikumot (F), ahol sztárokkal, sportolókkal vagy királyokkal készíthetünk közös képeket! A napot egy rövid bevásárló-séta zárja az Oxford Streeten. Innen a Csalagút felé indulunk. Átkelünk, majd elfoglaljuk tranzitszállásunkat Észak-Franciaországban.
 9. Elhagyjuk tranzitunkat, a szokásos pihenőkkel utazunk Belgiumon és Németországon keresztül. A koraesti órákban érkezünk Nürnbergbe, ahol rövid sétát teszünk a klasszikus bajor hangulatot idéző város utcáin. Este foglaljuk el tranzitszállásunkat Nürnberg környékén.
 10. Folyamatos utazás után a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.
10 nap

Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon 2018/2019, családos

199.900 Ft-tól!
Utazás: Autóbusszal, komphajóval

Szállás: családoknál, teljes ellátással 

Részvételi díj 

2019 bármely indulási időpontja esetén:
18 éven aluliaknak: 199.900 Ft
18 éven felülieknek: 204.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat