U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Lengyelország - Krakkó és környéke 2018, 3 nap
 
  • Az ár tartalmazza az autóbusz közlekedés költségei, 2 éjszaka szállás ifjúsági szálláson, több ágyas szobákban, közös fürdővel,  reggelivel, az idegenvezető költségei
  • Egyéb költségek Utasbiztosítás 18 éven aluliaknak 1.000 Ft, felnőtteknek 1.900 Ft. Útlemondási biztosítás 520 Ft. Vacsora lehetősége: 7.400 Ft/ 2 alkalom
  • Belépődíjak kb. 10200 Ft. Az auschwitzi táborok belépőjegy foglalása előzetes időpont egyeztetést és jegyelővételt igényel kb. 3 hónappal a tervezett utazás előtt.

Krakkó és környéke 2018, 3 nap

  1. A hajnali órákban indulunk Budapestről. Folyamatosan utazunk Szlovákián keresztül. Útközben néhány óránként megállunk benzinkutak mosdóhelyiségeinél. Délután érkezünk meg Krakkóba és gyalogos séta során felfedezzük Krakkó királyi várnegyedét, a Wawel-dombot: a lengyel királyok és királynők koronázó-temploma: a Wawel Székesegyház, a királyi palota reneszánsz udvara. A híres tűzokádó sárkány megtekintése után sétálunk a Visztula-parton, majd az Óvárosban felfedezzük a Főtér látnivalóit is: Posztócsarnok, Mária-templom, Jagelló Egyetem. Innen a Flórián-kapu és a Barbakán felé indulunk el és megtekintjük ezt a két, Európában ritkaságszámba menő módon fennmaradt középkori épületet. Este elfoglaljuk szállásunkat egy ifjúsági szálláson.
  2. Délelőtt a csoport két program közül választhat: A: Reggeli után  ismét Krakkó belvárosába utazunk, ahol felkeressük a II. világháború után lakatlanná vált egykori zsidó negyedet, a Kazimierz-t. Itt az egykori zsidóság öröksége figyelhető meg, itt forgatták a Schindler listája című film több jelenetét is. VAGY B: Reggeli után felkeressük az egykori auschwitzi és birkenaui koncentrációs táborokat (F), ahol helyi idegenvezető segítségével keressük fel a Holocaust leghírhedtebb és legtragikusabb helyszínét. Délután a wieliczkai sóbányához (F) utazunk, ahol kilenc emeleten keresztül csodálhatjuk meg a lenyűgöző termeket és a legkülönbözőbb, sóból kifaragott szobrokat. A nap végén visszautazunk szállásunkra.
  3. Reggeli után elhagyjuk a szállodát és Magyarország felé indulunk. Útközben felkeressük Sromowce Wyznét, ahonnan egy 2-3 órás vízi élményben (F) lesz részünk: Részt veszünk egy tutajozáson a Dunajec folyón, ahol 36 méter szintkülönbséget teszünk meg 15 kilométeren át, csodálatos természeti környezet között. Innen hazaindulunk, a késő esti órákban érkezünk haza Budapestre.
3 nap

Krakkó és környéke 2018, 3 nap

36.900 Ft
Utazás: Autóbusszal

Szállás: ifjúsági szállás, reggelivel

Részvételi díj: 36.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat