U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Mad price for Scotland 2017/2018, mobile home
 
 • Az ár tartalmazza autóbusz közlekedés költségei, retúr komphajó Amsterdam-Newcastle útvonalon 4 fős kabinokban ellátás nélkül, 4 éjszaka szállás mobile home-okban 7 fős elhelyezéssel és önellátással, az idegenvezető költségei
 • További költségek Utasbiztosítás 9 napra: diákoknak  3.000 Ft, felnőtteknek 5.500 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) igényelhető, diákoknak kb. 35 EUR/fő/út, felnőtteknek kb. 50 EUR/fő/út  
 • Belépődíjak gyerekeknek kb. 110-130 GBP, felnőtteknek kb. 165 GBP
 • Tranzitszállás odaúti tranzitszállás reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő

Mad price for Scotland 2017/2018, mobile home

 1. A kora hajnali órákban indulunk Budapestről. Rövid pihenőkkel utazunk, hogy a déli körül megérkezzünk Csehország káprázatos fővárosába, az Arany Prágába. Menetidő függvényében 3-4 órás városnézést tartunk (Hradzsin, Károly-híd, Óváros tér, Orloj), majd továbbindulunk Németország felé, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat.
 2. Reggel Hollandia és Amszterdam felé vesszük az irányt, ahonnan a kikötőből a kora esti órákban átkelünk komphajóval Newcastle felé. A naplementét már az Északi-tengeren nézhetjük végig a hatalmas komp nyitott fedélzetéről. Ezt az éjszakát a HAJÓN töltjük 4 fős kabinokban.   
 3. Reggel megérkezünk Newcastle-be és továbbindulunk Skócia felé. Először a Da Vinci-kódból is ismert Rosslyn kápolnát (F) keressük fel. Majd ellátogatunk az egész világon egyedülálló Falkirk Wheel-hez (F), ahol a kishajót, amiben ülünk, 24 méter magasba emelve emelik át két különböző szintkülönbségű csatorna között. Majd William Wallace legendája nyomán Stirling, a Felföld kapuja felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a skót történelemben központi szerepet játszó vár épületét (a Falkirk Wheel hajótúrája helyett bemehetünk a várba (F) is) és a Wallace Monument-et, pazar panoráma mellett. A program végén elfoglaljuk skóciai szállásunkat.
 4. Délelőtt a golf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, a kastély és az apátság romjait, illetve felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Innen a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Majd a skót uralkodók hagyományos koronázási helyszíne, a Scone kastély (F) vár bennünket sövénylabirintusával és meseszép parkjával. Innen indulunk vissza a szállásra.
 5. Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük a jakobita felkelés utolsó, 1746-os cullodeni csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán a híres szörnnyel, Nessy-vel is találkozhatunk... A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg, mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén, a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra (a program az évszakoknak megfelelően változhat).
 6. Délelőtt a skót fővárosba, Edinburgh-ba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles katedrális, Walter Scott-emlékmű. Látogatást teszünk az Edinburgh Castle-ban (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t. Ezután a Royal Mile-on sétálhatunk, majd a csoport három program közül választhat: A; Felkereshetjük a skót uralkodó hivatalos edinburgh-i palotáját, a Palace of Holyroodhouse-t (F)B; ellátogathatunk a Whisky Heritage Museum-ba (F), ahol a whiskykészítés kulisszatitkait és a világ legnagyobb whisky-gyűjteményét láthatjuk. C; felkeressük a leith-i kikötőben horgonyzó HMY Britannia (F) hajót, amit II. Erzsébet királynő és családja évtizedekig használt utazásai során, majd visszaindulunk szállásunkra.
 7. Reggel kiköltözünk szállásunkról és a napjainkban is lakott Alnwick Castle-hoz (F) kirándulunk, mely a Harry Potter-filmek iskolai és seprűlovaglós jeleneteinek forgatási színhelye volt. Felfedezhetjük a kastély sövénylabirintusát, csodálatos parkját is a hatalmas szökőkutakkal, ahogy a mérgező növények pavilonjába is bekukkanthatunk. Délután Newcastle-be, a kikötőhöz érkezünk és átkelünk Amszterdam felé. Az éjszakát a hajó 4 fős kabinjaiban töltjük.
 8. Reggel megérkezünk Amszterdamba, ahol gyalogos városnézés vár ránk. Megtekintjük a királyi palotát és a dómot, a Hansa-házakat, a hajózható csatornákat és az azokat összekötő több száz hidat. Délután sétahajózáson (F) veszünk részt a csatornákon, olyan helyekre is eljutva, melyeket gyalogosan nem lenne időnk felfedezi, ezután rövid szabadprogram következik. Innen indulunk németországi tranzitszállásunk felé.
 9. Folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.
9 nap

Mad price for Scotland 2017/2018, mobile home

129.900 Ft-tól!
Utazás: Autóbusszal, komphajóval

Szállás: mobile home-okban, önellátással 

Részvételi díj:
Kizárólag az alábbi indulási időpontok esetén:

2018.03. 17., 03. 24., 04. 14., 04. 21. 129.900 Ft
2018.04. 28., 05. 05., 05. 12., 05. 19. 132.900 Ft
2018.06. 02., 06. 09., 06. 16. 155.900 Ft
2018.06. 23., 06. 30., 07. 07 164.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat