U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Oroszország-Szentpétervár - Szentpétervár 2018
 
 • Az ár tartalmazza (40 fizető utas esetén!) az autóbusz közlekedés költségei, 8 éjszaka szállás standard szállodai szobákban, reggeli, az idegenvezető költségei
 • Egyéb költségek Utasbiztosítás 18 éven aluliaknak 3.000 Ft, felnőtteknek 5.500 Ft. Útlemondási biztosítás: 1.820 Ft. Vacsora lehetősége: 32.800 Ft / fő / 8 alkalom.
 • Vízum: kb. 22.000 Ft/fő - változhat
 • Belépődíjak külön fizetendő, a belépőket a részvételi díj nem tartalmazza. Ára: Kb. 100-120 €/fő 

Szentpétervár 2018

 1. Útvonal: Budapest–Brno-Ostrava-Varsó.  (870 km- ez kb. 11 óra utazás) Látnivaló: esti séta Varsóban az érkezéstől függően. Szállás: Varsóban 
 2. Varsó – Daugavpils.  Lettország. (640 km) Látnivaló: Óváros megtekintése az érkezéstől függően. Szállás: Daugavpils.
 3. Daugavpils – Szentpétervár (550 km) határ átkelése. Látnivalók: Pszkov óváros megtekintése a menetidő függvényében. Szállás: Szentpétervár.
 4. Barangolás Szentpéterváron. Látnivaló: Téli Palota-Ermitázs, Szt Izsák Székesegyház, Nevszkij sugárút (hajózás a Neván )Esti buszos városnézés és a hidak megnyitásának megtekintése. Szállás: Szentpétervár. A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovas szobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage.  Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.
 5. Barangolás Szentpéterváron. Látnivalók: Péter-Pál Erőd, Petrodvorec (Peterhof). I. Péter cár rezidenciája (Orosz Versailles) Szállás:Szentpétervár. A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan vagy busszal (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.
 6. Barangolás Szentpéterváron. Látnivalók: Vérző Megváltó templom, Puskin- (Cárok nyaralója, Katalin palota) és Pavloszkba (II. Katalin kedvenc vadászterülete). Szállás: Szentpétervár. A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.
 7. Reggeli után indulás haza, Szentpétervár – Vilnius  (730 km). Esti városnézés Vilnusban a menetidő függvényében. Szállás: Vilnius.
 8. Vilnius – Lublin (560 km). Lublin városnézés 1,5 órás a menetidő függvényében. Szállás: Lublin.
 9. Lublin - Budapest.  (670 km). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat. 
9 nap

Szentpétervár 2018

129.900 Ft-tól/fő
Utazás: Autóbusszal

Szállás: standard szállodai szobák, reggelivel

Részvételi díj: 129.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat