U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Passau - Nürnberg - Regensburg 2017/2018
 
  • Az ár tartalmazza Autóbusz-közlekedés költségei, 3 éjszaka szállás szállodában reggelivel 3-4 fő együttes elhelyezése mellett, idegenvezetés.
  • További költségek Utasbiztosítás 4 napra: 18 éven aluliaknak 1.400 Ft, felnőtteknek 2.500 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a.
  • Belépődíjak 18 éven aluliaknak kb. 55 EUR, felnőtteknek kb. 65 EUR. Vacsora: Kb. 10-12 EUR / alkalom

Passau - Nürnberg - Regensburg 2017/2018

  1. Elutazás Budapestről a reggeli órákban. A Budapest-Hegyeshalom-Bécs-Linz útvonalon haladva kora délutánra érjük el az osztrák-bajor határvárost, a festői Passaut. Gyalogos városnézésünk során sétálunk a Duna partján, az óváros szívében megtekintjük a passaui dómot (benne a világ legnagyobb történelmi orgonájával), az, ősi egyetem épületeit, majd a középkori hangulatú sikátorokon átvágva elérjük a püspöki palotát és a bajor uralkodó család, a Wittelsbachok rezidenciáját. Fotószünetet tartunk Európa egyik legszebbnek mondott természeti látványosságánál, a Duna, az Inn és az Ilz folyók találkozásánál, az Angolkisasszonyok templomában pedig tisztelgünk első királynénk, Boldog Gizella síremlékénél. Szabadidőben szétnézhetünk a főtéren tartott karácsonyi vásárban, és megkóstolhatjuk a helyi forralt bort vagy az illatozó puncsok valamelyikét. Tovább utazunk, estére érkezünk Nürnbergbe, ahol 3 éjszakán át szállásunk lesz. 
  2. A reggelit követően a közeli Bayreuth-ba utazunk. Felkeressük a Wagner és Liszt emlékhelyeket, az őrgrófi operaházat és palotát. Kora délután visszatérünk Nürnbergbe. A német-római császárság egykori székhelyén, Luxemburgi Zsigmond magyar király szülőhelyén gyalogszerrel fedezzük fel a városfallal és tornyos városkapukkal övezett történelmi belváros számtalan látnivalóját. Gyönyörű gótikus fagerendás házak, köztük Albrecht Dürer szülőházának megtekintése, a Kaiserburg megmászása (várospanoráma), Tucher kastély, Szent Lőrinc katedrális, Miasszonyunk temploma, városháza, a nürnbergi mesterdalnokok céhe, Szentlélek ispotály, történelmi fahidak a Pegnitz folyón. Sötétedés után szabadidő.  
  3. Reggelink elfogyasztása után egész napos kirándulásra indulunk. Az ún. romantikus úton először Rothenburg ob der Tauberbe buszozunk. Óvárosa szinte teljes épségben őrzi középkori hangulatát, a favázas házak, városfalak és bástyák látványa évszázadokkal repít minket vissza az időben. A Szent Jakab katedrálisban megtekintjük Tilman Riemenschneider mester 16. századi Szent Vér oltárát, majd a Német Karácsonyi Múzeum következik, végezetül szabadidő. Délután tovább utazunk az UNESCO világörökség részét képező Bambergbe. A Rómához hasonlóan hét dombra épült ősi püspöki székhely legszebbnek mondott része a „folyóparti Velence” névvel illetett városrész. Messze földön híres a gótikus-csipkés városháza, az utolérhetetlen hangulatot árasztó macskaköves utcák sora és a bambergi katedrális, amelynek egyik magyar vonatkozása a vélhetően Szent István királyunkat ábrázoló lovas szobor. Késő délután visszatérünk Nürnbergbe.
  4. Délelőtt elindulunk hazafelé. Útközben pihenőt tartunk Regensburg óvárosában (UNESCO világörökség). Sétánk során átkelünk Európa egyik legöregebb dunai kőhídján, megnézzük a rómaiak által emelt városkaput, a sóházat, Kepler lakóházát, a német birodalmi gyűlés házát, a reneszánsz városházát, a híres középkori lakótornyokat. Bemegyünk az 1273-tól közel 600 éven keresztül épített, lenyűgöző Szent Péter katedrálisba is, amelynek 105 méter magas kettős tornya messziről uralja a város látképét. Ezzel az élménnyel utazunk tovább a Linz-Bécs-Hegyeshalom útvonalon Budapest felé. Érkezés a késő esti órákban.
4 nap

Passau - Nürnberg - Regensburg 2017/2018

58.900 Ft
Utazás: Autóbusszal

Szállás: Szállodában, 2-3 fős szobákban, reggelivel

Részvételi díj:
Bármely időpontban:

58.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat