U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Skócia nappali utazással - Mad price for Scotland 2017/2018, családos
 
 • Az ár tartalmazza autóbusz közlekedés költségei, retúr komphajó Amsterdam-Newcastle útvonalon 4 fős kabinokban ellátás nélkül, 4 éjszaka szállás skót vendéglátó családoknál teljes ellátással (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora) 2-3-4 fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei
 • További költségek Utasbiztosítás 9 napra: 18 éven aluliaknak 3.000 Ft, felnőtteknek 5.500 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) igényelhető, diákoknak kb. 35 EUR/fő/út, felnőtteknek kb. 50 EUR/fő/út   
 • Belépődíjak gyerekeknek kb.110-130 GBP, felnőtteknek kb.165 GBP
 • Tranzitszállás odaúti tranziszállás reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő, visszaúti tranzitszállás reggeli nélkül: 10.500 Ft/fő

Mad price for Scotland 2017/2018, családos

 1. A kora hajnali órákban indulunk Budapestről. Rövid pihenőkkel utazunk, hogy a déli körül megérkezzünk Csehország káprázatos fővárosába, az Arany Prágába. Menetidő függvényében 3-4 órás városnézést tartunk (Hradzsin, Károly-híd, Óváros tér, Orloj), majd továbbindulunk Németország felé, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat.
 2. Reggel Hollandia és Amszterdam felé vesszük az irányt, ahonnan a kikötőből a kora esti órákban átkelünk komphajóval Newcastle felé. A naplementét már az Északi-tengeren nézhetjük végig a hatalmas komp nyitott fedélzetéről. Ezt az éjszakát a HAJÓN töltjük 4 fős kabinokban.   
 3. Reggel megérkezünk Newcastle-be és továbbindulunk Skócia felé. Először a Da Vinci-kódból is ismert Rosslyn kápolnát (F) keressük fel. Majd ellátogatunk az egész világon egyedülálló Falkirk Wheel-hez (F), ahol a kishajót, amiben ülünk, 24 méter magasba emelve emelik át két különböző szintkülönbségű csatorna között. Majd William Wallace legendája nyomán Stirling, a Felföld kapuja felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a skót történelemben központi szerepet játszó vár épületét (a Falkirk Wheel hajótúrája helyett bemehetünk a várba (F) is) és a Wallace Monument-et, pazar panoráma mellett. A program végén elfoglaljuk skóciai szállásunkat.
 4. Délelőtt a golf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, a kastély és az apátság romjait, illetve felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Innen a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Majd a skót uralkodók hagyományos koronázási helyszíne, a Scone kastély (F) vár bennünket sövénylabirintusával és meseszép parkjával. Innen indulunk vissza a szállásra.
 5. Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük a jakobita felkelés utolsó, 1746-os cullodeni csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán a híres szörnnyel, Nessy-vel is találkozhatunk... A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg, mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén, a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra (a program az évszakoknak megfelelően változhat).
 6. Délelőtt a skót fővárosba, Edinburgh-ba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles katedrális, Walter Scott-emlékmű. Látogatást teszünk az Edinburgh Castle-ban (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t. Ezután a Royal Mile-on sétálhatunk, majd a csoport három program közül választhat: A; Felkereshetjük a skót uralkodó hivatalos edinburgh-i palotáját, a Palace of Holyroodhouse-t (F).  B; ellátogathatunk a Whisky Heritage Museum-ba (F), ahol a whiskykészítés kulisszatitkait és a világ legnagyobb whisky-gyűjteményét láthatjuk. C; felkeressük a leith-i kikötőben horgonyzó HMY Britannia (F) hajót, amit II. Erzsébet királynő és családja évtizedekig használt utazásai során, majd visszaindulunk szállásunkra.
 7. Reggel kiköltözünk szállásunkról és a napjainkban is lakott Alnwick Castle-hoz (F) kirándulunk, mely a Harry Potter-filmek iskolai és seprűlovaglós jeleneteinek forgatási színhelye volt. Felfedezhetjük a kastély sövénylabirintusát, csodálatos parkját is a hatalmas szökőkutakkal, ahogy a mérgező növények pavilonjába is bekukkanthatunk. Délután Newcastle-be, a kikötőhöz érkezünk és átkelünk Amszterdam felé. Az éjszakát a hajó 4 fős kabinjaiban töltjük.
 8. Reggel megérkezünk Amszterdamba, ahol gyalogos városnézés vár ránk. Megtekintjük a királyi palotát és a dómot, a Hansa-házakat, a hajózható csatornákat és az azokat összekötő több száz hidat. Délután sétahajózáson (F) veszünk részt a csatornákon, olyan helyekre is eljutva, melyeket gyalogosan nem lenne időnk felfedezi, ezután rövid szabadprogram következik. Innen indulunk németországi tranzitszállásunk felé.
 9. Folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.
9 nap

Mad price for Scotland 2017/2018, családos

139.900 Ft-tól!
Utazás: Autóbusszal, komphajóval
Szállás: családoknál, teljes ellátással 

Részvételi díj:
Kizárólag az alábbi indulási időpontok esetén:
2018. 04.16-ig:
18 éven aluliaknak 139.900 Ft, 18 éven felülieknek 159.900 Ft
2018. 04. 17 - 06. 12. közötti indulás:
18 éven aluliaknak 149.900 Ft, 18 éven felülieknek 169.900 Ft
2018. 06. 13-tól:
18 éven aluliaknak 177.900 Ft, 18 éven felülieknek 187.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat