U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Szlovéna kincsei 2018/2019
 
  • Az ár tartalmazza autóbusz-közlekedés költségei, 2 éjszaka szállás svédasztalos reggelivel, többágyas elhelyezéssel, az idegenvezető költségei.
  • További költségek Utasbiztosítás 3 napra: 18 éven aluliaknak 1.300 Ft, felnőtteknek 2.100 Ft. Stornobiztosítás: A részvételi díj 1,4%-a. 
  • Vacsora lehetősége 12 eurot/fő/alkalom
  • Belépődíjak gyerekeknek Kb. 55 €/fő, felnőtteknek Kb. 75 €/fő

Szlovéna kincsei 2018/2019

  1. Kora reggeli indulás, majd folyamatos utazást követően érkezünk Mariborba, az ország második legnagyobb városába, mely mégis inkább vidékies hangulatú település. Nincsenek világraszóló látnivalói, de bája magával ragadó, köszönhetően a Dráva partján helyet foglaló óvárosának. Építészeti emlékei közül kiemelkedik a maribori kastély, melyet a városközpontban forgalmas terek vesznek körbe. Sétánk során látható lesz a Keresztelő Szent János székesegyház impozáns, 13. századi épülete, valamint rövid szabadprogram keretében megpihenhetünk a Dráva parton. Ljubljanaba indulunk, ahol városnézéssel (Séta az óvárosban, amely során megtekintjük a várat a székesegyházat, valamint a Tromostovje-hármas kőhidat, a Sárkányhidat és a Ferencesek templomát.)  és szabadprogrammal töltjük a délutánt. Este szállás elfoglalása.
  2. Reggel a Bohinj tó vidékét keressük fel, ahol  természeti és kulturális nevezetességekből nincs hiány. Bohinj szimbóluma a Bohinji-tó a híddal és a Szent János templommal. A tó másik oldalán - Ukancban, az 51 m magas kétágú Savica-vízesést(F) találjuk, amely a Sava Bohinjka folyó forrása, melyet feltétlenül érdemes megtekinteni. Egy drótkötélpályán, kabinos felvonóval(F) feljuthatnak az 1535m magas Rjava Skala-ra, vagyis a Vogelre, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Délután folytatjuk utunkat a  Bledi tóhoz. Megcsodáljuk a híres monarchiabeli üdülővárost, majd ezt követően lehetőség lesz a középkori lovagvár(F) megtekintésére, mely a tó fölé magasodik, és csodálatos kilátást nyújt a Triglavra hegycsúcsra, mely az ország legmagasabb pontja. Este szállás.
  3. Kirándulás a Szlovén karszthegységbe. Látogatás a méltán világhírű Postojnai cseppkőbarlangban(F)Séta a cseppkövek világában. Ezek után megtekintjük a 9 km-re lévő Predjama várat(F), amely egy 123 m magas sziklafal közepére épült, ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk. Késő délutáni órákban indulás  Budapestre.
3 nap

Szlovéna kincsei 2018/2019

39.900 Ft
Utazás: Autóbusszal

Szállás: 2-3 fős standard szobák, reggelivel

Részvételi díj: 39.900 Ft
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat