U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Tolo 2017
 
  • Étkezés menüs vacsora egy helyi hotelben
  • Érdeklődni lehet További információval Lizák Orsolya kolléganőnk tud szolgálni. Telefon: +36 70 420-3110. E-mail: orsolyalizak@challenge.hu
  • Felszállás az autóbuszra A Tolo-ra tartó autóbuszokra utasaink az ország 54 városában tudnak felszállni. A pontos menetrendről érdeklődjön kolléganőnknél!

Tolo 2017


A Peloponnészosz félsziget Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. A félsziget tagolt partvidékének remek strandjai és természeti szépségekben bővelkedő tájai kellemes nyaralást ígérnek.
A hangulatos Tolo, Görögország déli részén, a Peloponnészosz félszigeten található, Athéntól 160, Korinthosztól pedig 80 kilométerre. A település néhány éve még kis halászfalu volt a festői szépségű Argoliszi-öböl partján. Napjainkra a turisták közkedvelt nyaralóhelyévé vált, májustól október végéig fürdésre alkalmas, lassan mélyülő, homokos strandjával. Tolo a vízi sportok szerelmeseinek is ideális. A tengerparton szinte minden megtalálható. Ezeket a sporteszközöket térítés ellenében lehet kipróbálni. A városka igazi görögös hangulattal, üzletekkel és éttermekkel várja a turistákat. A főutcán található apró kis üzletekben mindenki megtalálja a számára megfelelő ajándékokat, szuveníreket. Egész Görögországban, így Tolóban is, úgynevezett szieszta időt tartanak a nap legmelegebb időszakában kb. 13:00-18:00 óra között, ezért ebben az időszakban nem minden üzlet tart nyitva. A tengerparton található tavernákban lehetőség nyílik arra, hogy az utasok megkóstolják a tradicionális görög ételeket.

Tolót nemcsak homokos tengerpartja és a településen kínálkozó szabadidős lehetőségek teszik vonzóvá, hanem központi fekvése is, hiszen a klasszikus Görögország legszebb emlékei tekinthetők meg a közelben. Ezeket a helyeket színvonalas fakultatív programok keretében kereshetik fel.

Nafplion az Argoliszi-öböl szépséges városkája, mely a független Görögország első fővárosa volt 1829 és 1833 között. A Palamidi-erőd lábánál épült városka utcáit velencei stílusú házak és neoklasszikus villák szegélyezik. Argosz városa a félsziget legrégebben lakott települése, melyhez számos ősi mítosz szövődött.
Argosz római kori emlékei a Tripoliszba vezető út mentén a Larissza-hegy lábánál tekinthetők meg. Itt az ország legnagyobb színházának maradványait találjuk, amely fénykorában 20 000 néző részére biztosított helyet. Heinrich Schliemann régész az 1870-es években ásatásokat kezdeményezett Homérosz leírásai alapján, melynek eredményeként az egykori Mükéné romjait fedezte fel. A leghíresebb építmények közé tartozik a 7 méter magas, három kőtömbből épült Oroszlános kapu, és az Agamemnón sírjaként ismert álkupolasír.
Epidauroszban olyan, az ókori világból fennmaradt épületek találhatók, mint a kiváló állapotú színház, és az orvoslás központjaként ismert Aszklépiosz-szentély.
Spárta, a Kr. e. 12. században letelepedett harcias dór törzsek által alapított katonaállam volt, melyet szigorú törvényeiről és verhetetlenségéről ismert az antik görög világ. Fennmaradt emlékei között meg kell említeni a fellegvárat, az Orthia-szentélyt és a Régészeti Múzeum teljes gyűjteményét.
Tirünsz várának falai a mükénéi kor építészetének monumentális maradványai. Az erődítmény a Kr. e. 17-16. században készült, amit a mükénéi vár építésekor jelentősen átalakítottak. A város stratégiai jelentőségét Kr. e. 146-ban veszítette el végleg, amikor a megerősödött Argosz elpusztította.
Érdemes felkeresni az egykor nagy hírű bizánci kolostorváros maradványait Misztraszban. Néhány órás út után érhetünk el a több mint 2700 éves Olympiába, az első olimpiai játékok színhelyére.
A Peloponnészosz félsziget látványosságai közé tartozik a 6 km hosszú Korintszhoszi-csatorna is, melynek néhol 80 méter magas meredek kőfala van. Korinthosztól 31 km-re délnyugatra található Némea. A romkert egy szép völgyben található. Már messziről jól látható a Kr. e. 4. századból  származó Zeusz-templom épségben maradt 3 dór oszlopa, amely alatt egy kriptát tártak fel. Némeában Zeusz tiszteletére kétévente sportversenyeket rendeztek. A romkerttől 500 méterre találjuk a stadion maradványait.


A program árait a különböző időszakokban az alábbi táblázatokban találja meg:A fenti buszos árak úgy lettek kalkulálva, hogy az egylégterű stúdiókban a 3. és 4. fő, illetve a kétlégterű stúdiókban az 5.,6. és 7. fő szállása ingyenes, csak a buszjegyet számoltuk fel.Azok az autóbuszos utasaink, akik kettő, vagy több hétre szeretnének elutazni, részvételi díjukat úgy számolhatják ki, hogy az első hetet buszos árral, a további heteket egyéni árral számolják. Kérjük, tanulmányozzák át a házak részletes leírását, mert nem minden férőhelyű szállásunk van minden - házban, mint azt az egységes táblázatból gondolni lehetne.
Egyágyas felár számítása: az autóbuszos 2 fős stúdió ár (Ft/fő/hét) + az egyéni 2 fős stúdióapartman árának a fele.
A turnus időpontokhoz, kérjük, adja hozzá az utazási időt is, ugyanis az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak, és egy nappal később érkeznek, mint a táblázatban jelzett időpontok.
Apartmanos elhelyezés esetén az első és utolsó 4 turnusban buszos utasoknak nincs egyágyas felár, ha az utas vállalja a társítást
!


8 nap

Tolo 2017

29.900 Ft-tól
Utazás: Autóbusszal vagy egyénileg

Szállás: apartmanokban

Részvételi díj:
29.900 Ft-tól
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat