U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Törökország - Kusadasi
 
  • Étkezés csak vacsora vagy félpanzió étteremben
  • Érdeklődni lehet További információval Lizák Orsolya kolléganőnk tud szolgálni. Telefon: +36 70 420-3110. E-mail: orsolyalizak@challenge.hu
  • Felszállás az autóbuszra A Törökországba tartó autóbuszokra utasaink Magyarország több városában fel tudnak szállni. A pontos menetrendről érdeklődjön kolléganőnknél!

Törökország - Kusadasi

Kusadasi a török riviéra egyik legnépszerűbb üdülővárosa az Égei-tenger partján. A valaha kicsi halászfalu mára 65000 állandó lakosú város lett,amely a nyári szezonban többszörösére duzzad,néha a félmilliót is elérheti. Akár ébren alvó városnak is nevezhetjük, hiszen egy rendkívül nyüzsgő, lüktető, mulatozásra, szórakozásra és egyben kikapcsolódásra egyaránt alkalmas város. A sokféle szórakozási lehetőségek mellett a kultúrára vágyóknak is számtalan meglepetést tartogat: a világ egyedülálló ősi településeit, vallási szentélyeit fedezhetik fel.  A tomboló turizmus ellenére Kusadasinak sikerült megőriznie gyönyörű partvonalát és régészeti jelentőségét is. Komppal pedig könnyedén eljuthatunk a közeli görög szigetekre, Samos-ra és Mykonos-ra.
 A belvárosa, gyönyörűen kiépített tengerparti sétánnyal, kávézók, éttermek sorával, és a bazárok hívogató útvesztőjével varázsolja el a látogatót. Éjjel nappal pezseg az élet, köszönhetően számtalan nagyszerű étteremnek, melyek a hagyományos török ételektől, az európai, ázsiai konyhán át mindent kiszolgálnak. A város központja a kikötő, ahol naponta cserélődnek a nagy óceán járó hajók. A város központjában nincsenek fürdésre alkalmas strandok, de szép tengerparti sétány övezi.
A belvárosból bármely irányba a tengerparton haladva különböző elnevezésű tengerpartokat találunk. Kiépített szállodakomplexumok, aquaparkok, homok, napfény, tengerpart. Ezek a strandok több kilométerre is lehetnek a központtól, de a közlekedés a strandok és a központ között nem jelent gondot,mert az úgynevezett „dolmusok” ( több személyes mini buszok) minden irányban közlekednek minden nap éjfélig,és 1-2 Euróért bárhová elviszik a „stopposokat”. A strandok közül utasainknak fontos megemlíteni a Long Beach nevű strandot, ahol az apartmanjaink és néhány szálloda található. Ez a strand a város központjától 6 km-re található és egy közel 30km hosszú partszakasz kezdete. A másik név szerint megemlítendő strand a Lady’s Beach, mely kb. 2 km-re fekszik a központtól, itt szállodai elhelyezést kínálunk utasainknak.
A helyiek által lakott városrészben a turisták ritkán fordulnak meg, pedig aki igazán autentikus ízekre vágyik, a legjobb éttermeket itt találja. Érdemes tenni egy sétát és megnézni hogyan élik a török emberek mindennapjaikat. Mosolyban és segítőkészségben errefelé sem lesz hiány.
A tengerpart mentén található régi házak némelyike emlékeztet már csak a régi Kusadasira, az egykori jelentéktelen halászfalura, mely a 80-as évektől kezdődően töretlenül fejlődik s mára már - ahogy mondani szokás - modern európai várossá nőtte ki magát. A tengerparti hangulatos kávézók, a hegyek, a homokos strand, a régi és modern lakóépületek, szállodakomplexumok, a kultúrák keveredése adja a város egyedi hangulatát, mely mindenkit magával ragad.


A program árait a különböző időszakokban az alábbi táblázatokban találja meg:
 


Apartman felárak
Apartman neve Miért? Mennyi?
busszal
Mennyi?
egyénileg
Yonca Apartman 1 légterű -5% -10%


AUTÓBUSZKÖLTSÉGEK
(Ft/fő) Retúr Egyirányú Kompdíj Megjegyzés
Kusadasi 45 000 35 000 kb. 2 EUR (oda-vissza) Vízum: 15 EUR vagy 20 $

2014. február 9-ével megszűnt a vízum! Részleteket kattintson ide!
Nincs többhetes felár! Csak autóbuszjegy vásárlása esetén max. 2 hétig vásárolható retúrjegy.
 
ELLÁTÁS KÖLTSÉGEI
(Ft/fő) Félp. Vacsora
Yonca - menüs  29.900 Ft/fő 20.900 Ft/fő

Azok az autóbuszos utasaink, akik kettő, vagy több hétre szeretnének elutazni, részvételi díjukat úgy számolhatják ki, hogy az első hetet buszos árral, a további heteket egyéni árral számolják. Kérjük, tanulmányozzák át a házak részletes leírását, mert nem minden férőhelyű szállásunk van minden - házban, mint azt az egységes táblázatból gondolni lehetne.
Egyágyas felár számítása: az autóbuszos 2 fős stúdió ár (Ft/fő/hét) + az egyéni 2 fős stúdióapartman árának a fele.
A turnus időpontokhoz, kérjük, adja hozzá az utazási időt is, ugyanis az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak, és egy nappal később érkeznek, mint a táblázatban jelzett időpontok.
Apartmanos elhelyezés esetén az első és utolsó 4 turnusban buszosutasoknak nincs egyágyas felár, ha az utas vállalja a társítást!
Kompdíjat a gépkocsivezető szedi össze a helyszínen, és ő veszi meg a jegyeket! Kompdíj kb. 2 € (oda-vissza).8 nap

Törökország - Kusadasi

40.900 Ft-tól
Utazás: Autóbusszal vagy egyénileg

Szállás: apartmanokban vagy szállodában

Részvételi díj:
40.900 Ft-tól
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat