U-000305 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Kövess minket a Facebookon is:
Utak - Zakynthos 2017
 
  • Étkezés vacsora vagy félpanzió egy helyi étteremben
  • Érdeklődni lehet További információval Lizák Orsolya kolléganőnk tud szolgálni. Telefon: +36 70 420-3110. E-mail: orsolyalizak@challenge.hu
  • Felszállás az autóbuszra A Zakynthosra tartó autóbuszokra utasaink Magyarország 54 városában lehet felszállni. A pontos menetrendről érdeklődjön kolléganőnknél!

Zakynthos 2017

A smaragdzöld színű vizéről elhíresült Zakynthos 406 km2-ével a harmadik legnagyobb és a legdélebbi sziget a Jón-tengeren, mely varázslatos látnivalókkal fogadja a turistákat. Állandó lakosainak száma kb. 35 000 fő. Az egész évben enyhe éghajlatú szigetet dús erdők borította hegyei, termékeny, zöldellő völgyei és aranyhomokos partjai miatt már a középkorban Kelet Virágának, Fiore de Levantének becézték. A sziget fülbemászó dallamok, bódító levendulaillat, fények és színek harmóniájának összessége. 

A sziget messze földön híres pompázatos strandjairól, varázslatos tengeröbleiről. Kelettől nyugatig, északtól délig haladva a sziget belsejében mindenütt üde zöld kertek, szépen gondozott szőlő- és olajfaligetek között barangolhatunk. Az üdülőhelyek a sziget lankásabb, keleti oldalán a nagyrészt homokos tengerpart mellett helyezkednek el. Partja északon és nyugaton lenyűgöző hatalmas szikláival, víz alatti barlangjaival, mint pl. a híres Kék Barlangok. Keleten és délen szélcsendes kis öblök tarkítják partvidékét, mindamellett az úthálózata kiválóan alkalmas a sziget bebarangolására. Zakynthos szigetén a lakók érzékenysége környezetük iránt nagy kiterjedésű területeket mentett meg természetes mivoltukban. A természet egyensúlyának fenntartásával ritka tengeri állatok fennmaradását biztosították. A sziget érdekessége, hogy a veszélyeztetett fajként nyilvántartott tengeri teknős a Caretta-caretta minden évben áprilistól júniusig itt rakja le tojásait, mintegy 100 darabot, s ezekből kb. 50 nap múlva bújnak ki a kicsinyek. Szintén itt, a sziget délnyugati részén talált menedéket egy különleges fókafaj, a Monachus-monachus.

Zakynthos városa a sziget délkeleti oldalán épült impozáns épületeivel, nevezetes templomaival és szépséges tereivel. A város a Várdomb lábánál fekszik. A múltból fennmaradt épületek és polgárházak jellegzetes okker színükkel, loggáikkal és velencei árkádjaikkal, a Strada Marina a tengerparton, a híres Rouga, a festői boltíveiről nevezetes üzleti negyed, a kővel borított főtér, a Szt. Márk tér, mind-mind sétára invitál.

Bohali környéke a vár alatt elbűvöli a látogatót szűk, csöndes utcácskáival, régi épületeivel, jázminban fürdő udvaraival, régi kávézóival és éttermeivel, ahol régi zakynthosi zenét játszanak. Bohali fölött magaslik a Velencei Vár csodálatos panorámájával a városra és a Jón tengerre.


A program árait a különböző időszakokban az alábbi táblázatokban találja meg:


A fenti buszos árak nem tartalmazzák a kompdíjat (árat lásd lentebb).

A fenti buszos árak úgy lettek kalkulálva, hogy az egylégterű stúdiókban a 3. és 4. fő, illetve a kétlégterű stúdiókban az 5.,6. és 7. fő szállása ingyenes, csak a buszjegyet számoltuk fel.

Azok az autóbuszos utasaink, akik kettő, vagy több hétre szeretnének elutazni, részvételi díjukat úgy számolhatják ki, hogy az első hetet buszos árral, a további heteket egyéni árral számolják. Kérjük, tanulmányozzák át a házak részletes leírását, mert nem minden férőhelyű szállásunk van minden - házban, mint azt az egységes táblázatból gondolni lehetne.
Egyágyas felár számítása: az autóbuszos 2 fős stúdió ár (Ft/fő/hét) + az egyéni 2 fős stúdióapartman árának a fele.
A turnus időpontokhoz, kérjük, adja hozzá az utazási időt is, ugyanis az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak, és egy nappal később érkeznek, mint a táblázatban jelzett időpontok.
Apartmanos elhelyezés esetén az első és utolsó 4 turnusban a buszos utasoknak nincs egyágyas felár, ha az utas vállalja a társítást!


8 nap

Zakynthos 2017

30.900 Ft-tól
Utazás: Autóbusszal vagy egyénileg

Szállás: apartmanokban

Részvételi díj:
30.900 Ft-tól
 

Feliratkozás hírlevelünkre
Feliratkozás
Copyright © 2012 Challenge Hungary Kft.
1064 Budapest, Izabella utca 78. fsz 2 | E-mail: info@challenge.hu | Tel.: +36 1 343 3030
Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat