TANÁRTÚRA 2020- Best of Britain

TANÁRTÚRA 2020- Best of Britain

Legnépszerűbb programjaink 9 napban, sok újdonsággal, önköltségi áron

Program:

1. NAP (2020.07.11.): NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!

Az autóbusz a kora hajnali órákban indul el Budapestről. Folyamatosan utazunk, átlagosan 3-4 óránként állunk meg benzinkutak mosdóinál. Kora este villámlátogatás a Rajna partját ékesítő Kölnben. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük az odaúton.

2. NAP (2020.07.12.): FÜRDŐVÁROS ÉS MESEVÁROS

Reggel folytatjuk az utazást és a hármas határon álló fürdővárosba, Aachenbe látogatunk, sétánk során a híres dómmal, a fürdőkkel és más érdekességekkel is megismerkedünk. Délután Belgiumban felkeressük Gentet, ahol a menetidőtől függően 1-2 órás délutáni városnézésben lesz részünk: Harangtorony, Posztócsarnok, Városháza, Szent Bavo-székesegyház. Szabadidőnk során megkóstolhatjuk a belga ételkülönlegességeket is.  Továbbutazunk Észak-Franciaország felé, szállás egy tranzithotelben.

3. NAP (2020.07.13.): ÁTKELÉS, LONDONI NEVEZETESSÉGEK

Reggel átkelünk a Csatornán majd London szívébe, a Westminster-negyedbe utazunk, ahol látogatást teszünk a Parlament (F) épületében. Délután rendhagyó városnézés a „szokott” útvonalon, eddig még nem ismert részletekkel: Big Ben, Whitehall, Horse Guards, St James’s Park, Buckingham Palace, Trafalgar Square. Programunk végeztével nyugat-angliai szállásunkra indulunk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

4. NAP (2020.07.14.): LÉPTEN-NYOMON ÉRDEKESSÉGEK

Mai első programként betekintünk az egykori Glastonbury apátsági templom (F) titkaiba egy helyi, jelmezes idegenvezető segítségével. Innen Cheddar-ba, a híres sajt otthonába utazunk, és egy sajtkészítő műhelyt (F) is felfedezünk – sajtkóstolással. A program után sétálunk a hasadékban, majd Bath-ba utazunk. Megtekintjük a sétálóutcát, a katedrális épületét és a római fürdőt (F), majd rövif szabadprogramra is lesz idő. A nap végén visszaindulunk a szállásunkra.

5. NAP (2020.07.15.): AZ ORSZÁG LEGNYUGATIBB CSÜCSKE

Kora reggel indulunk, Cornwall környékén kalandozunk. Felkeressük Anglia legnyugatibb pontját, a Land’s End-et – a „világ végét”, majd megtekintjük Penzance-t, illetve ellátogatunk a St. Michael’s Mount szigetre, ahol felkeressük az egykori Benedek-rendi apátságot, ami ma kastély (F). (Az árapály-ingadozás függvényében csónakokat kell igénybe venni, melyek ára 2-3 GBP/per út) Este visszaindulunk a szállásunkra.

6. NAP (2020.07.16.): DÉL-WALES SZÉPSÉGEI

Ma Dél-Walesben kalandozunk. Az odafelé úton átkelünk a Bristoli öblön, majd Wales fővárosába, Cardiff-ba megyünk. Az egyedülálló stílusú Cardiff Castle (F) megtekintése után városnézés, majd rövid szabadidő után felfedezzük a kikötőt és a Charlie és a Csokigyár szerzője, Roald Dahl norvég templomát. Mai utolsó programunk Caerphilly lesz, ahol az Edward-kori várat, a Caerphilly Castle épületét vesszük szemügyre, kívülről. Innen visszaindulunk a szállásra.

7. NAP (2020.07.17.): A PART ŐRE

Ma reggel elhagyjuk a szállásunkat és a délkeleti partvidék felé indulunk. Wellington herceg és Erzsébet anyakirályné egyik kedvenc helye, a Walmer kastély (F) vár bennünket. A kastély termeinek és kedves kis parkjának megtekintése után rövid tengerparti séta következik, majd átkelünk a Csatornán majd észak-franciaországi szállásunkra utazunk.

8. NAP (2020.07.18.): MESÉL A NÉMET VIDÉK

Elhagyjuk tranzitunkat, a szokásos pihenőkkel utazunk Belgiumon és Németországon keresztül. A koraesti órákban érkezünk Nürnbergbe, ahol rövid sétát teszünk a város utcáin. Este foglaljuk el tranzitszállásunkat Nürnberg környékén. Amennyiben a városnézés nem fér bele a mai programba, másnap reggel pótoljuk!

9. NAP (2020.07.19.): HAZAÉRKEZÉS

Folyamatos utazásunkat egy rövid Passauban tett sétával szakítjuk meg, a város leghíresebb látnivalóin túl Gizella királyné sírját is felkeressük, majd hazaindulunk és a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!