Mad Price for Scotland 2024 (CS)- Skócia komphajóval, prágai-amszterdami városnézéssel

Képgaléria

Ajánlatot kérek
 • 276.900 Ft/főtől

 • Utazás: Autóbusszal
 • Szállás: Családi elhelyezéssel
 • Részvételi díj:  
 • min. 40+5 fő esetén, 2024.03.23 - 06.22 és 2024.09.07 - 10.26 közti indulásokkal:
 • 18 éven aluliaknak: 276.900 Ft/fő
 • 18 éven felülieknek: 288.900 Ft/fő
 • min. 40+5 fő esetén, 2024.06.29 - 08.31 közti indulásokkal:
 • 18 éven aluliaknak: 321.900 Ft/fő
 • 18 éven felülieknek: 333.900 Ft/fő

Program:

1. NAP: NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!

A kora hajnali órákban indulunk Budapestről. Rövid pihenőkkel utazunk, hogy a déli körül megérkezzünk Csehország káprázatos fővárosába, az Arany Prágába. Menetidő függvényében 3-4 órás városnézést tartunk (Hradzsin, Károly-híd, Óváros tér, Orloj), majd továbbindulunk Németország felé, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat.

2. NAP: KOMPÁTKELÉS

Reggel Hollandia és Amszterdam felé vesszük az irányt, ahonnan a kikötőből a kora esti órákban átkelünk komphajóval Newcastle felé. A naplementét már az Északi-tengeren nézhetjük végig a hatalmas komp nyitott fedélzetéről. Ezt az éjszakát a HAJÓN töltjük 4 fős kabinokban.

3. NAPMÉRNÖKI CSODA ÉS TÖRTÉNELEM

Reggel megérkezünk Newcastle-be és továbbindulunk Skócia felé. Először a Da Vinci-kódból is ismert Rosslyn kápolnát (F) keressük fel. Majd ellátogatunk az egész világon egyedülálló Falkirk Wheel-hez, ahol a kishajókat 24 méter magasba emelkedve emelik át két különböző szintkülönbségű csatorna között. Majd William Wallace legendája nyomán Stirling, a Felföld kapuja felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a skót történelemben központi szerepet játszó vár épületét  és a Wallace Monument-et, pazar panoráma mellett, rövid szabadprogram a városban. A program végén elfoglaljuk skóciai szállásunkat családoknál.

4. NAP: KIRÁLYOK NYOMÁBAN

Délelőtt agolf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, a kastély és az apátság romjait, illetve felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Innen a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Majd a skót uralkodók hagyományos koronázási helyszíne, a Scone kastély (F) vár bennünket sövénylabirintusával és meseszép parkjával. Innen indulunk vissza a szállásra.

5. NAP: KIRÁNDULÁS A FELFÖLDRE

Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük a jakobita felkelés utolsó, 1746-os cullodeni csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán a híres szörnnyel, Nessy-vel is találkozhatunk... A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg,mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén, a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra (a program az évszakoknak megfelelően változhat).

6. NAP: EDINBURGH, A FEKETE VÁROS

Délelőtt a skót fővárosba, Edinburgh-ba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles katedrális, Walter Scott-emlékmű. Látogatást teszünk az Edinburgh Castle-ban (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t. Ezután a Royal Mile-on sétálhatunk, majd a csoport három program közül választhat: A; Felkereshetjük a skót uralkodó hivatalos edinburgh-i palotáját, a Palace of Holyroodhouse-t (F)B;ellátogathatunk a Whisky Heritage Museum-ba (F), ahol a whiskykészítés kulisszatitkait és a világ legnagyobb whisky-gyűjteményét láthatjuk. C; felkeressük a leith-i kikötőben horgonyzó HMY Britannia (F) hajót, amit II. Erzsébet királynő és családja évtizedekig használt utazásai során, majd visszaindulunk szállásunkra.

7. NAP: HARRY POTTER LÉPTEIN

Reggel kiköltözünk szállásunkról és a napjainkban is lakott Alnwick Castle-hoz (F) kirándulunk, mely a Harry Potter-filmek iskolai és seprűlovaglós jeleneteinek forgatási színhelye volt. Felfedezhetjük a kastély sövénylabirintusát, csodálatos parkját is a hatalmas szökőkutakkal, ahogy a mérgező növények pavilonjába is bekukkanthatunk. Délután Newcastle-be, a kikötőhöz érkezünk és átkelünk Amszterdam felé. Az éjszakát a hajó 4 fős kabinjaiban töltjük.

8. NAP: AMSZTERDAM, ÉSZAK VELENCÉJE

Reggel megérkezünk Amszterdamba, ahol gyalogos városnézés vár ránk. Megtekintjük a királyi palotát és a dómot, a Hansa-házakat, a hajózható csatornákat és az azokat összekötő több száz hidat. Délután sétahajózáson (F) veszünk részta csatornákon, olyan helyekre is eljutva, melyeket gyalogosan nem lenne időnk felfedezi, ezutánrövid szabadprogram következik. Innen indulunk németországi tranzitszállásunk felé.

9. NAP: HAZAÉRKEZÉS

Folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

A program és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 • Ár tartalmazza

  • autóbusz-közlekedés költségei,
  • retúr komphajó Amszterdam-Newcastle útvonalon 4 fős kabinokban ellátás nélkül,
  • 4 éjszaka szállás skót vendéglátó családoknál teljes ellátással (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora) 2-3-4 fő együttes elhelyezésével,
  • idegenvezető költségei,
  • 2 éj szállás oda-visszaúton tranzithotelben több ágyas elhelyezéssel, reggeli nélkül
 • További költségek

  • utasbiztosítás 9 napra:
   18 éven aluliaknak: 4.200 Ft
   18 éven felülieknek: 8.300 Ft
  • útlemondási (storno) biztosítás standard útlemondási biztosítás, a részvételi díj 2 %-a
   (F) belépők 18 éven aluliaknak:  130 GBP + 20 EUR
   (F) belépők 18 éven felülieknek:  170 GBP + 25 EUR

   

  Családi szálláson egyéni diéta szerinti étkezés felára: 7Ł/fő/éj

  A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) igényelhető kb. 40 Euro / út diákoknak, felnőtteknek: 50 Euro/fő/út áron, melyet javaslunk igénybe venni.

  2024.06.29-08.31 közötti időszakban mindenkinek kötelező a kompon az étkezés!

Ajánlatkérés:

A challenge.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a challenge.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a challenge.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Minden 10, nálunk megváltott múzeumbelépő után adunk egy ingyenes belépőjegyet.

Minden 10, nálunk kötött utasbiztosítás után adunk egy ingyenes biztosítást.

A programon minden 10 fizető utas után 40 GBP szervezési bónuszt adunk.

A programon 8 fő után adunk egy ingyenes kísérői helyet.

Vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében, külön megállapodás alapján.

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

A programra további kedvezmények nem vehetőek igénybe.

A program és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírek / Akciók

Osztálykirándulás külföldre? Igen!

2023.05.15.

Megnézem

Vendéglátó család

2023.05.15.

Megnézem

Vár a világ!

2023.04.27.

Megnézem
Összes hír megtekintése

Hasonló utazások

Repüljünk Délnyugat-Angliába! - repülővel és helyi autóbusszal, családoknál

Repüljünk Délnyugat-Angliába! - repülővel és helyi autóbusszal, családoknál

5 nap/4 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon - a legendás szépségű ország legfontosabb nevezetességei

Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon - a legendás szépségű ország legfontosabb nevezetességei

8 nap/7 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Kirándulás Kassára

Kirándulás Kassára

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Mad Price: London és Dél-Anglia, 2024. április 7-13.

Mad Price: London és Dél-Anglia, 2024. április 7-13.

7 nap/6 éj 0 Ft/fő


Megnézem