Passau - Nürnberg - Regensburg

Képgaléria

Ajánlatot kérek
 • 95.900 Ft/főtől

 • Utazás: Autóbusszal
 • Szállás: 2 éjszakára, reggelivel
 • Részvételi díj:
  95.900 Ft/fő

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. A Budapest-Hegyeshalom-Bécs-Linz útvonalon haladva kora délutánra érjük el az osztrák-bajor határvárost, a festői Passaut. Gyalogos városnézésünk során sétálunk a Duna partján, az óváros szívében megtekintjük a passaui dómot (benne a világ legnagyobb történelmi orgonájával), az, ősi egyetem épületeit, majd a középkori hangulatú sikátorokon átvágva elérjük a püspöki palotát és a bajor uralkodó család, a Wittelsbachok rezidenciáját. Fotószünetet tartunk Európa egyik legszebbnek mondott természeti látványosságánál, a Duna, az Inn és az Ilz folyók találkozásánál, az Angolkisasszonyok templomában pedig tisztelgünk első királynénk, Boldog Gizella síremlékénél. Szabadidőben szétnézhetünk a főtéren tartott karácsonyi vásárban, és megkóstolhatjuk a helyi forralt bort vagy az illatozó puncsok valamelyikét. Tovább utazunk, estére érkezünk Nürnbergbe, ahol 3 éjszakán át szállásunk lesz. 

 

2. nap: A reggelit követően a közeli Bayreuth-ba utazunk. Felkeressük a Wagner és Liszt emlékhelyeket, az őrgrófi operaházat és palotát. Kora délután visszatérünk Nürnbergbe. A német-római császárság egykori székhelyén, Luxemburgi Zsigmond magyar király szülőhelyén gyalogszerrel fedezzük fel a városfallal és tornyos városkapukkal övezett történelmi belváros számtalan látnivalóját. Gyönyörű gótikus fagerendás házak, köztük Albrecht Dürer szülőházának megtekintése, a Kaiserburg megmászása (várospanoráma), Tucher kastély, Szent Lőrinc katedrális, Miasszonyunk temploma, városháza, a nürnbergi mesterdalnokok céhe, Szentlélek ispotály, történelmi fahidak a Pegnitz folyón. Sötétedés után szabadidő.  

 

3. nap: A reggeli órákban elindulunk hazafelé. Útközben pihenőt tartunk Regensburg óvárosában (UNESCO világörökség). Sétánk során átkelünk Európa egyik legöregebb dunai kőhídján, megnézzük a rómaiak által emelt városkaput, a sóházat, Kepler lakóházát, a német birodalmi gyűlés házát, a reneszánsz városházát, a híres középkori lakótornyokat. Bemegyünk az 1273-tól közel 600 éven keresztül épített, lenyűgöző Szent Péter katedrálisba is, amelynek 105 méter magas kettős tornya messziről uralja a város látképét. Ezzel az élménnyel utazunk tovább a Linz-Bécs-Hegyeshalom útvonalon Budapest felé. Érkezés a késő esti órákban.

A program és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 • Ár tartalmazza

  • az autóbuszos utazás költségeit
  • az idegenvezetés költségeit
  • szállást 2 éjszakára reggelivel
 • További költségek

  Utasbiztosítás:   

  • 18 év alatt: 1380 Ft/fő
  • betöltött 18 évtől: 2760 Ft/fő

  Belépők:

  Regensburgi dóm tárlatvezetéssel:

  • 19 €/fő felnőtteknek
  • 15 €/fő gyerekeknek

  Nürnberg - Kaiserburg + palota a kápolnával:

  • 12,5 €/fő felnőtteknek
  • 10,5 €/fő gyerekeknek 

Ajánlatkérés:

A challenge.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a challenge.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a challenge.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében, külön megállapodás alapján.

A megadott összegek (részvételi díj, belépők) 2024 évre vonatkozóan az esetleges üzemanyag, árfolyam és a külföldi szolgáltatók áremelkedése okán módosulhat!

Hírek / Akciók

Osztálykirándulás külföldre? Igen!

2023.05.15.

Megnézem

Vendéglátó család

2023.05.15.

Megnézem

Vár a világ!

2023.04.27.

Megnézem
Összes hír megtekintése

Hasonló utazások

Nyelvtanfolyam és tanulmányi út Bajorországban (6 nap/5 éj)

Nyelvtanfolyam és tanulmányi út Bajorországban (6 nap/5 éj)

6 nap/5 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Passau - Nürnberg - Regensburg

Passau - Nürnberg - Regensburg

3 nap/2 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Párizs - Versailles - Disneyland repülővel, idegenvezetéssel

Párizs - Versailles - Disneyland repülővel, idegenvezetéssel

5 nap/4 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Az Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa

Az Aggteleki cseppkőbarlang és Kassa

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem