Séta 1848. március 15. jegyében

Képgaléria

Ajánlatot kérek
 • Ft/főtől

  Részvételi díj:

  A sztenderd, 4 órás program ára budapesti indulással (iskolától, vagy az egyik pályaudvartól) busszal és idegenvezetéssel:  Ft/fő (min. 40 fizető fő esetén; kisebb létszám esetén kérje árajánlatunkat)

 • A program budapestieknek megoldható BKK közlekedéssel is, ebben az esetben az idegenvezető gyalogosan (és BKK járatokkal) kíséri a csoportot:  Ft/fő (min. 40 fizető fő esetén; kisebb létszám esetén kérje árajánlatunkat)

Program:

Másodszor követelte a korszellem azt a csodát,

mely eltörölje a régi, korhadt Magyarországot

s alapot teremtsen az új, az Európában számot vető,

szabad Magyarországnak”.

 

Tematikus sétánk során érintjük az 1848. március 15-i forradalom összes fontos állomását. A programot gyalogosan bonyolítjuk le.

A túra során interaktív módon, tablet segítségével mutatjuk be a korabeli Pest-Budát, valamint visszaemlékezések, anekdoták segítségével hozzuk közelebb március 15. szellemét a diákok számára

Vidéki iskolák budapesti transzferét is vállaljuk!

A csoport a kért időpontban találkozik az idegenvezetővel Budapesten, a Ferenciek terén. Itt megismerkedünk a reformkori Magyarországgal és Pest-Budával, majd útnak indulunk. Első állomásunk a Pilvax köz, a márciusi ifjak kedvelt törzshelyének, a Pilvax kávéháznak otthon adó utcácska. Innen az Egyetem térre, majd az egykori Landerer nyomdához vezet utunk, előbbinél a diákság bekapcsolódásáról, utóbbinál a 12 pont és a Nemzeti dal kinyomtatásának történetéről hallhatunk érdekességeket. A Kossuth Lajos utca és a Szép utca sarkáról a Nemzeti Múzeumhoz sétálunk, ahol elmesélik nekünk, hogyan (nem) szavalta el Petőfi Sándor leghíresebb forradalmi versét. Következő állomásunk A Belvárosi Plébániatemplom szomszédsága, itt állt ugyanis a (Régi) Pesti Városháza, ahol a forradalmárok átadták a 12 pontot a városi tanácsnokoknak. Innen kisétálunk a Duna partra és a budai oldal eseményeivel ismerkedünk, a Helytartótanács előtt történtekről, valamint az egykori József-kaszárnyában raboskodó Táncsics kiszabadításáról mesélnek nekünk. (Igény esetén át is sétálhatunk, vagy BKV busszal átutazhatunk Budára, hogy testközelből is szemügyre vegyük a két épületet, ebben az esetben a túra időtartama legalább egy órával bővül, a részletekről érdeklődjenek nálunk). Sétánk végállomása a mai Astoria, ahol a legelső Nemzeti Színház épülete állt, és ahol a nap eseményeire reagálva a Bánk bán című művet adták elő. A legfontosabb helyszíneket végig járó túránk itt a végéhez ér.  

A program és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 • Ár tartalmazza

  A sztenderd, 4 órás program ára budapesti indulással (iskolától, vagy az egyik pályaudvartól) busszal és idegenvezetéssel:

   Ft/fő (40 fizető esetén)

   Ft/fő (35 fizető esetén)

  A program budapestieknek megoldható BKK közlekedéssel is, ebben az esetben az idegenvezető gyalogosan (és BKK járatokkal) kíséri a csoportot: Ennek ára:

   Ft/fő (40 fizető esetén)

   Ft/fő (35 fizető esetén)

   Vidéki feljutás igénye esetén kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ajánlatkérés:

A challenge.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a challenge.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a challenge.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Hírek / Akciók

Osztálykirándulás külföldre? Igen!

2023.05.15.

Megnézem

Vendéglátó család

2023.05.15.

Megnézem

Vár a világ!

2023.04.27.

Megnézem
Összes hír megtekintése

Hasonló utazások

Séta 1956. október 23. jegyében

Séta 1956. október 23. jegyében

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Séta 1848. március 15. jegyében

Séta 1848. március 15. jegyében

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Barcelona repülővel

Barcelona repülővel

4 nap/3 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Tátrai jégvarázs - 1 napos utazás Szlovákiába

Tátrai jégvarázs - 1 napos utazás Szlovákiába

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem