Séta 1956. október 23. jegyében

Képgaléria

Ajánlatot kérek
 • Ft/főtől

  Részvételi díj:

  A sztenderd, 4 órás program ára budapesti indulással (iskolától, vagy az egyik pályaudvartól) busszal és idegenvezetéssel:  Ft/fő (min. 40 fizető fő esetén; kisebb létszám esetén kérje árajánlatunkat)

 • A program budapestieknek megoldható BKK közlekedéssel is, ebben az esetben az idegenvezető gyalogosan (és BKK járatokkal) kíséri a csoportot:  Ft/fő (min. 40 fizető fő esetén; kisebb létszám esetén kérje árajánlatunkat)

Program:

És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik –
Ők, akik örökségbe kapták –:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?

Tematikus sétánk során érintjük az 1956. október 23-i demonstráció összes fontos állomását. A programot gyalogosan, illetve az iroda által biztosított autóbusszal bonyolítjuk le.

A túra során interaktív módon, tablet segítségével mutatjuk be a korabeli Budapestet és archív felvételekkel, hanganyagokkal hozzuk közelebb a diákokhoz az 56-os eseményeket.

Vidéki iskolák budapesti transzferét is vállaljuk!

Az autóbusz a megadott helyen (az iskolánál, vagy vidéki csoport esetén valamelyik vasútállomáson) veszi fel a csoportot, majd a Műegyetem felé veszi az irányt, ahol az idegenvezető már várni fog a résztvevőkre, és ahol az október 23-i események kezdetüket vették. Innen – követve a demonstráció egykori útvonalát – a Gellért tér érintésével a Szabadság hídon jutunk át a pesti oldalra, ahol a Március 15. téren lévő Petőfi szobornál folytatjuk a programot – itt találkoztak a műszaki egyetem diákjai a pesti oldalon csatlakozókkal. Innen autóbusszal jutunk át a Bem szoborhoz, amit annak idején a lengyel-magyar barátság jegyében látogattak meg a tüntetők, majd ismét séta következik át a Margit hídon, a Parlament épületéhez, ahol Nagy Imre híres beszédére sereglett össze a nép. Buszunkról megtekinthetjük az egykori Jugoszláv követség épületét a Hősök tere mellett, valamint a mai 56-osok terét, ahol annak idején Sztálin hatalmas szobra állt, s melyet a szobor ledöntése után Csizma térnek nevezett a pesti köznyelv. Sétánkat a Blaha Lujza téren, illetve a Magyar Rádió egykori Bródy Sándor utcai épületénél fejezzük be, ahol az első lövések dördültek el. Innen a csoportot a busz az iskolához, vagy kérésre a Terror Háza Múzeumhoz (befogadónyilatkozattal díjmentes a feljutás a MÁV jóvoltából) viszi, ahol további információkkal gazdagodhatnak, nemcsak a kommunista időszak kapcsán.

 A program és árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 • Ár tartalmazza

  A sztenderd, 4 órás program ára budapesti indulással (iskolától, vagy az egyik pályaudvartól) busszal és interaktív idegenvezetéssel:

   Ft/fő (40 fizető esetén)

   Ft/fő (35 fizető esetén)

  A program budapestieknek megoldható BKK közlekedéssel is, ebben az esetben az idegenvezető gyalogosan (és BKK járatokkal) kíséri a csoportot: Ennek ára:

   Ft/fő (40 fizető esetén)

   Ft/fő (35 fizető esetén)

  Vidéki feljutás igénye esetén kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ajánlatkérés:

A challenge.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a challenge.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a challenge.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Hírek / Akciók

Osztálykirándulás külföldre? Igen!

2023.05.15.

Megnézem

Vendéglátó család

2023.05.15.

Megnézem

Vár a világ!

2023.04.27.

Megnézem
Összes hír megtekintése

Hasonló utazások

Budapest, Budapest, te csodás! Fedezzük fel fővárosunk titkait!

Budapest, Budapest, te csodás! Fedezzük fel fővárosunk titkait!

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Séta 1956. október 23. jegyében

Séta 1956. október 23. jegyében

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
1 napos Semmeringi kirándulás

1 napos Semmeringi kirándulás

1 nap/0 éj 0 Ft/fő


Megnézem
Osztrák és bajor kastélyok

Osztrák és bajor kastélyok

4 nap/3 éj 0 Ft/fő


Megnézem