Balti körút 2020 | Balti államok

Ajánlatot kérek
  • 124.900 Ft-tól

  • Utazás: Autóbusz
  • Szállás:: Szállás
  • Részvételi díj::
    Indulás időpontja:

    2020. július 20-28: 124.900.- + 1.750.- sztorno díj

Program:

1. nap Indulás a hajnali órákban Budapestről. Utazás Szlovákián át Lengyelországba. Utazás közben rövid sétát teszünk Krakkóban, ahol megnézzük az Óváros főbb nevezetességeit (Posztócsarnokot, Városháza tornyát, a Mária-templomot). A városnézés után továbbutazunk Lengyelország fővárosába, Varsóba. Érkezés este, vacsora. (kb.800 km)

2. nap Reggeli után korán tovább utazunk Litvánián keresztül. Délután a térség legjelentősebb katolikus zarándokhelyén a Keresztek hegyénél tartunk pihenőt. A Litván Golgotának is nevezett 10 m magas dombon a becslések szerint 100 ezer különböző méretű és anyagból készült kereszt áll. Továbbutazás Rigába, érkezés az esti órákban, vacsora. (650 km)

3. nap Reggeli után délelőtt városnézés Rigában, a Baltikum legnagyobb városában, amely 2014-ben Európa kulturális fővárosa. Sétánk során felkeressük az UNESCO Világörökség listájára felkerült Rigai óvárost, megnézzük a Szent Péter templomot, a Városháza épületét, a Feketefejűek házát és a Rigai Dómot, majd vásárlási lehetőség és meglepetés program (F) a csoportnak. Este szállás és vacsora Rigában.

4. nap Reggeli után kirándulás Észtország fővárosába Tallinnba.
A városnézésnézés során felkeressük a Castrum Danorum-ot, a Várkastélyt, a Tallinni dómot, az Alekszandr Nyevszkij ortodox katedrálist, a késő gótikus Városházát, a nőtlen kereskedők céhének székházát, a Feketefejűek házát és a Szent Olaf-templomot. A városnézés után szabadprogram. Ezen a délutánon is egy kis meglepetés programmal (F) kedveskedünk utasainknak. Szállás és vacsora Tallinnban. (kb.300 km)

5. nap Reggeli délelőtt még ellátogatunk a Dalos-mezőre és a tengerparti részére Tallinn-nak, majd továbbutazás Vilniusba, Litvánia fővárosába, érkezés a az esti órákban. Ezt követően a szállás elfoglalása Vilniusban, majd vacsora.(kb.600 km)

6. nap Reggeli után megismerkedünk Vilnius óvárosával, mely Észak-Európa fennmaradt középkori városmagjai közül az egyik legnagyobb (3,6 km2). Városnézésünk során megtekintjük a nevezetességeket: Hajnal-kapu, Katedrális tér, Érseki székesegyház, Báthory István által alapított egyetem, művész negyed, ortodox templom, Királyi palota, Gediminas torony… majd szabadprogram Vilniusban. Szállás és vacsora Vilniusban.

7. nap Reggeli után elhagyjuk a Litván fővárost és tovább utazunk a kelet-lengyelországi Lublin városába. Útközben meglátogatjuk a Trakai tórendszer egyik szigetén álló középkori, gótikus Trakai szigetvárat, amely egykor a Litván nagyhercegség székhelye volt. Érkezés után elfoglaljuk a szállást és vacsora. (kb.550 km)

8. nap Reggeli után rövid városnézés Lublinban kb.1,5 óra (Krakkói kapu, Vár, Óvárosi főtér, Katedrális), indulás Budapestre, érkezés a késő esti órákban Budapestre. (kb. 700 km)

A városnézések végig gyalogosan (kb. másfél-3 óra) fognak történni, mert a belvárosokba az autóbusz nem hajthat be.
A kockaköves utcák miatt kérjük, hogy mindenki kényelmes cipőben jöjjön. Kérjük, hogy réteges öltözéket csomagoljanak,
esetlegesen esőre is gondolva, esőkabáttal!

Lengyel területen a hivatalos pénznem a lengyel zloty (PLN),  itthon érdemes valamennyit váltani.

A balti államok pénzneme az euro.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek