Erdély - Ízelítő Erdélyből | Határtalanul - pályázati helyszínek

Ajánlatot kérek
  • Ár: A pályázatban meghatározott feltételek szerint

  • Utazás: autóbusz
  • Szállás::
  • Részvételi díj::

Program:

1. nap

Kora reggeli budapesti indulás után megérkezünk a Királyhágóra, majd felkeressük a csodálatos Tordai hasadékot Szent László nyomában. Ezután Kolozsvár felé indul buszunk, ahol felkeressük Mátyás király szülőházát, a Szent Mihály-templomot és Fadrusz János híres Mátyás király-szoborcsoportját is. Este megérkezünk Csíkcsomortánra, a szállásra.


2. nap

A mai nap Csíkszeredán kezdődik, felkeressük a Mikó várat a Csíki Székely Múzeummal, majd Csíksomlyóra, a búcsújárás helyszínére utazunk és megérintjük a híres Madonna-szobrot. A délutáni órákban Gyimesre, az 1000 éves határhoz utazunk, majd Hidegségre utazunk, ahol látogatást teszünk a csángóknál. Este szállás.


3. nap

A mai napunk Madéfalván kezdődik, ahol megtekintjük és megkoszorúzzuk az 1764-es madéfalvi veszedelem emlékművét. Innen a gyönyörű Békás-szoroshoz, majd a Gyilkos-tóhoz indul buszunk, mindkét helyen bővíthetjük földrajzi ismereteinket. Este szállás.

4. nap

Ma reggel Nyergestető lesz az úti célunk, ami egykor sok csata színhelye volt - sokak szerint a ’székely Thermopüle’ ez a hely. Innen Kézdivásárhelyre utazunk, ahol Gábor Áron ágyúit öntötte és akinek szobra a Fő téren áll. Innen a csodálatos Szent Anna-tóhoz utazunk, majd, a természetjárás után visszautazunk a szállásra.

5. nap

Reggel hazafelé indulunk, ám útba ejtjük Farkaslakát, ahol megkoszorúzzuk Tamási Áron sírját. Folyamatos utazás után az esti órákban érkezünk haza Budapestre.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek