Felvidék - Kalandozás a Felvidéken | Határtalanul - pályázati helyszínek

Ajánlatot kérek
  • Ár: A pályázatban meghatározott feltételek szerint

  • Utazás: autóbusz
  • Szállás::
  • Részvételi díj::

Program:

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Rövid megálló Esztergomban, határátkelés Párkánynál. Délelőtt az Oroszkán található, teljes egészében a Zsákovics család gyűjtéséből összeálló Hadtörténeti Múzeumot tekintjük meg, majd a mesébe illő bajmóci várkastélyhoz látogatunk, ahol egy kellemes sétát teszünk a várépületben, mely egykoron magyar királyoknak, nemesi családoknak adott otthon, s jelenleg is őrzi emléküket. Mátyás 600 éves hársfáját és a vár alatt található cseppkőbarlangot is felfedezzük, majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap

A mai napon a Felvidék legjellegzetesebb három városát látogatjuk végig. Először a Károly Róbert által felemelt Körmöcbányát és a pénzverdét tekintjük meg, majd továbbutazunk az egykori ezüstbányászat központjába, Selmecbányába. A késő délutáni órákban már Besztercebánya barokk emlékeit fedezzük fel. Este szállás.

3. nap

Reggeli után Betlér kastélyához utazunk, mely az Andrássy család történetét, szokásait, titkait tárja fel előttünk. A látogatás után sétát teszünk a csodaszép kastélyparkban. Délután városnézésen veszünk részt a közeli Rozsnyón (reneszánsz őrtorony, székesegyház, a Fő tér szobrai), majd szállás.

4. nap

Reggel látogatás Alsósztregovára, Madách Imre szülő- és lakhelyére. A Madách-kastély, valamint a parkban található síremlék megtekintése. Délután a határvidéken elhelyezkedő Ipolytarnóc őslénytani bemutatóját tekintjük meg. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek