Szlovénia - Tavak, várak, barlangok vonzásában | Határtalanul - pályázati helyszínek

Ajánlatot kérek
  • A pályázatban meghatározott feltételek szerint

  • Utazás: autóbusz
  • Szállás::
  • Részvételi díj::

Program:

1. nap

Kora reggel indulunk el Budapestről, majd folyamatos utazást követően érkezünk meg Mariborba, az ország második legnagyobb városába. Városnézés következik a Dráva partján, majd némi szabadprogram után folytatjuk utunkat a Bledi tóhoz, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia egykori népszerű üdülővárosát és a híres lovagvárat csodáljuk meg pazar panoráma mellett, s fakultatív lehetőségként csónakázhatunk is a tavon. Este elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap

Reggel a Bohinj tó vidékét keressük fel. Megtekintjük Bohinj szimbólumát, a híres hidat és a Szent János templomot. A tó másik oldalán, Ukanc-ban, az 51 méter magas, kétágú Savica-vízesést csodáljuk meg. Ezután egy drótkötélpályán, kabinos felvonóval feljutunk az 1535 méter magas Rjava Skala-ra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Délután a Radovna folyó által kivájt Vintgár szurdokhoz látogatunk, ahol mesébe illő látvány tárul szemünk elé, miközben a kalandos túraútvonalon sétálunk. Este megérkezünk a szállásra.


3. nap

Ma a szlovén karszthegységbe kirándulunk. Látogatást teszünk a világhírű Postojnai cseppkőbarlangban, ahol kisvasúttal és gyalogosan fedezzük fel a cseppkövek világát. Ezek után megtekintjük a közeli Predjama várat, amely egy 123 méter magas sziklafal közepére épült, s ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk. Késő délutáni órákban hazaindulunk, Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek