Franciaország és Anglia meghódítása 2020 | Körutazás Európa

Ajánlatot kérek
  • 129.900 Ft-tól

  • Utazás: Autóbusz, repülő
  • Szállás:: Családi elhelyezéssel, teljes ellátással
  • Részvételi díj::

    2020. 06.14-20: 129.900 Ft/fő

    Felnőtt résztvevők részére igény esetén külön árat adunk meg!

Program:

1. NAP           06.14           NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!

Az autóbusz a kora hajnali órákban indul el Budapestről. Folyamatosan utazunk, átlagosan 3-4 óránként állunk meg benzinkutak mosdóinál. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük a német-francia határ közelében.

2. NAP           06.15           PÁRIZS, A FÉNYEK VÁROSA

Reggel Párizs felé vesszük az irányt, ahová délelőtt érkezünk meg. Gyalogosan és busszal tekintjük meg a francia főváros legfontosabb látnivalóit: Montparnesse - torony (F), - igény esetén az Eiffel torony (F) - Invalidusok dómja (F) Napóleon sírjával, a világ talán leghíresebb sugárútja, a Champs-Elysées, az 1805-ös austerlitzi győzelemnek emléket állító Diadalív, az egyiptomi obeliszkkel díszített Concorde tér, a fenséges Tuileriák kertje, a világ leglátogatottabb múzeumának épülete, a Louvre, és a szebb napokat is megélt Notre Dame. Az estét egy Párizs melletti tranzitszálláson töltjük

3. NAP          06.16            A MESÉS FRANCIA VIDÉK                   

Reggeli után elhagyjuk Párizst és északnak indulunk. Látogatást teszünk Givernyben, Claude Monet, a világhírű impresszionista festő házában (F) és a varázslatos vízi kertben, az oly sokszor megfestett tavirózsákkal. Utunkat a Szajna mellett folytatjuk, rövid pihenőt tartunk a folyó fölé emelkedő dombon álló Chateau Gaillard-nál, Oroszlánszívű Richárd híres váránál. (kívülről) Délután érkezünk Felső-Normandia fővárosába, Rouen-ba. Sétát teszünk a múzeumvárosként is emlegetett gyönyörű óvárosban, megcsodáljuk a favázas házakat, palotákat és a gótikus katedrálisokat, és a teret is, ahol egykor az angolok máglyára vetették Jeanne d’Arc-ot. Este érkezés a tranzitszállásra

4. NAP           06.17           A TENGERPART SZÉPSÉGEI INNEN ÉS TÚL

Reggel Dieppe tengerpartjához utazunk, ahol hangulatos kis séta van ránk, majd dél körül KOMPPAL átkelünk az angliai Newhaven városába. A 4 órás, látványos átkelést követően a dél-angol partszakasz egyik lélegzetelállító részéhez, a Seven Sisters sziklavonulathoz kirándulunk, ahol a Belle Tout világítótorony, drámai mészkőfalak és a tengerpart vár ránk. A dél-angliai dombság bájos vidékén keresztülhaladva, este érkezünk meg London melletti szálláshelyünkre.

5. NAP           06.18           A WESTMINSTER ÉS A KENSINGTON NEGYED – LONDON SZÍVE

Reggeli után mai napunk a London Eye (F) meghódításával indul, majd London szívébe, a Westminster-negyedbe utazunk, ahol kb. két órás, gyalogos városnézésen veszünk részt: St. James Park, Buckingham Palace, Westminster Abbey épülete, Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, Downing Street. Némi szabadidőt követően, délután felkeressük a rendkívül izgalmas és interaktív Natural History Museumot, ahol a földrengés szimulátortól elkezdve a dinoszaurusz robotokig minden érdekesség megtalálható. Indulunk vissza a szállásra.

6. NAP           06.19           A CITY ÉS SOUTHWARK – ÉLETREKELT TÖRTÉNELEM

Megreggelizünk, majd London pénzügyi központjába, a Citybe utazunk. Itt a Tower of London (F) egészen páratlan kiállítását tekintjük meg, több mint 900 év történelme elevenedik meg a koronázási ékszerek, a világ legidősebb fegyverkiállítása, a Bloody Tower, a kínzókamra és a hollók jóvoltából. Ezt követően egy sétára indulunk, mely során a londoni tűzvésznek emléket állító Monument és a város egyik jelképének számító St. Paul’s Cathedral elevenedik meg. A Temzén a Millenium Bridgen kelünk át, majd Southwark városrészbe érkezve a Globe Theatre, a Shard felhőkarcoló és az HMS Belfast hadihajó érintésével jutunk el a Tower Bridgehez. Átkelünk a hídon, majd irány a szállás.

7. NAP           06.20           BÚCSÚ LONDONTÓL, HAZAÚT

Reggelit követően kiköltözünk szállásunkról és Greenwichbe, a világ időszámításának a központjába utazunk. Itt remek kilátás nyílik Kelet-Londonra, illetve ráállhatunk a Földünket kettéválasztó Meridiánra is. A Tengerészeti Múzeumban a brit hajózás történetével ismerkedhetünk meg, majd a Temze parton, a Cutty Sark teaszállítónál fejezzük be a programot. Ezt követően buszunk a repülőterére visz bennünket, majd hazarepülünk az egyik fapados légitársaság menetrend szerinti járatával. Hazaérkezés Budapestre az esti/éjszakai órákban. (hazajutás egyénileg, vagy az irodával kötött megállapodásnak megfelelően, transzferrel)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj 10+1 fő esetén értendő!

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek