Moszkva 2020: Oroszország fővárosa | Oroszország-Szentpétervár

Ajánlatot kérek
  • 155.900 Ft-tól

  • Utazás: Repülő
  • Szállás:: Szállás
  • Részvételi díj::
    155.900 Ft + 2.185 Ft sztorno díj

Program:

1. nap:            Budapest – Moszkva, utazás repülővel Oroszországba

Indulás Budapestről a Wizzair menetrendszerinti járatával. A reggeli órákban érkezünk meg az orosz fővárosba és utána megkezdjük városnézésünket. (orosz nyelvű idegenvezetés lesz, magyarra fordítással) Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára és a Luzsnyiki stadionra. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. (a kolostor jelenleg felújátás alatt van, belülről nem látogatható) A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyház épületét keressük fel, mely az ortodox vallás egyik páratlan remekműve, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Moszkva

Reggel metróval megyünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös térre, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. (ha van rá lehetőség bemegyünk a Mauzóleumba) Az őrségváltás megtekintése után látogatást teszünk a Kreml-ben. A Fegyvertár, a 3 Székesegyház, a cári harang és a cári ágyú megtekintése. A Szpaszkíj – toronynál sétálunk ki és megtekintjük a Kreml mellett létrehozott szabadidős parkot, mely a régi híres Rossia szálloda helyére épült. Szállás és vacsora. Este fakultatív programként egy fergeteges orosz táncos-zenés esti színházi program megtekintése lehetséges.

3. nap: Moszkva, Oroszország fővárosa

Reggeli után városnézésünk tömegközlekedéssel folytatódik. Metróval elmegyünk és megnézzük a ’Győzelem Parkját’. és a benne található a szoborparkot. Délután a Tretyakov képtár megtekintése, majd szabadprogram és vásárlás az Arbaton és a GUM áruházban. Szállás és vacsora. Este fakultatív programként a kivilágított Vörös tér szépségeit fedezhetjük fel.

4. nap: Moszkva - Budapest

Reggel metróval megyünk vissza a Vörös térre, ahol a Vaszilij Blazsennij-székesegyházat látogatjuk meg, majd lehetőség van az Állami Történeti Múzeum megtekintésére, vagy sétahajózásra a Moszkva folyón. (A bőröndöket a szállodában hagyjuk.) A program végeztével traszfer a reptérre. Utazás Budapestre a Wizzair-rel.

A programmódosítás jogát fenntartjuk, melyet a 2020 évi repülő menetrendje és a múzeumok nyitvatartása módosíthat!

A részvételi díj 20+2 fő esetén éretendő

A programmódosítás jogát fenntartjuk, melyet a 2020 évi repülő menetrendje és a múzeumok nyitvatartása módosíthat!
 

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek