Repüljünk Skóciába! 2020 | Skócia

Ajánlatot kérek
 • 67.500 Ft-tól

 • Utazás: Repülő
 • Szállás:: Családi elhelyezéssel, teljes ellátással
 • Részvételi díj::
  2020 bármely időpontában:

  18 éven aluliaknak: 67.500 Ft+ 80.000-90.000 Ft retúr repülőjegy kézipoggyásszal
  18 éven felülieknek: 80.000 Ft+ 80.000-90.000 Ft retúr repülőjegy kézipoggyásszal

Program:

1. NAP                          UTAZÁS

Indulás a reptérre, Budapestre. Érkezés Glasgowba, a délelőtti órákban. Glasgowban buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk Skócia legnépesebb városával: Egyetem, Clyde folyó, Glasgow Green, George Square) Délután William Wallace legendája nyomán Stirling, a Felföld kapuja felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a skót történelemben központi szerepet játszó várat (F) épületét és megcsodáljuk a Wallace Monument-et. Este foglaljuk el szállásunkat a családoknál.

2. NAP                         KIRÁNDULÁS A FELFÖLDRE

Reggel a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük a jakobita felkelés utolsó, 1746-os cullodeni csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán a híres szörnnyel, Nessy-vel is találkozhatunk... A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg, mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén, a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra. (a program az évszakoknak megfelelően változhat)

3. NAP                          EDINBURGH, A FEKETE VÁROS

Délelőtt a skót fővárosba, Edinburgh-ba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles katedrális, Walter Scott-emlékmű. Látogatást teszünk az Edinburgh Castle-ban (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t. Ezután a Royal Mile-on sétálhatunk, majd a csoport három program közül választhat: A; Felkereshetjük a skót uralkodó hivatalos edinburgh-i palotáját, a Palace of Holyroodhouse-t (F)B; ellátogathatunk a Whisky Heritage Museum-ba (F), ahol a whiskykészítés kulisszatitkait és a világ legnagyobb whisky-gyűjteményét láthatjuk. C; felkeressük a leith-i kikötőben horgonyzó HMY Britannia (F) hajót, amit II. Erzsébet királynő és családja évtizedekig használt utazásai során, majd visszaindulunk szállásunkra.

4. NAP                        MÉRNÖKI CSODA ÉS TÖRTÉNELEM                          

Reggel indulunk, utazásunk során rövid pihenőt tartunk az egész világon egyedülálló Falkirk Wheelnél, Délután a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Végül a golf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, az apátság romjait, az egyetem épületeit, illetve felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Érkezés vissza a szállásra.

5. NAP                        A SKÓT FŐVÁROS TERMÉSZETI SZÉPSÉGEI

Délelőtt a skót fővárosba, Edinburgh-ba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen, kiránduláson veszünk részt. Calton Hill, Holyrood Palace, Arthur’s Seat, szabadprogram. Délután a Dynamic Earth (F) 13 teremből álló, látványos előadását tekintjük meg, mely a Föld kialakulásával és a környezetünk titkaival kapcsolatos. Este szállás a családoknál.

6. NAP                        HAZAUTAZÁS

Délelőtt az ingyenes és rendkívül szórakoztató, interaktív Museum of Edinburgh tárlatával ismerkedhetünk (Dolly, az első klónozott állat, autó szimulátorok, régészeti kiállítás), majd a Greyfriars Church mellett álló kiskutya, Bobby történetét ismerhetjük meg. A Harry Potter szülőhelyeként is ismert Elephant Bar mellett haladva jutunk el a Royal Mile-ra és a Princes Streetre, ahol szabadidőt kapa a csoport. Délután indulunk a reptérre, az éjszakai órákban szállunk le Budapesten.

A programmódosítás jogát fenntartjuk.


 
 • A kedvező árhoz a fapados járatoknál minimum 3 hónappal előre történő foglalás szükséges, konkrét nevekkel és időponttal. A jegyek nem módosíthatóak és nem visszaválthatóak. Ha valaki meggondolja magát, a jegy árát a légitársaság nem téríti vissza. Ingyen jegy nincs. Storno (5%) megkötése ajánlott!
 
 • A programhoz külön költség ellenében idegenvezető igényelhető.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek