Erdély ízei, zamatai és kincsei 2020, 3 napos | Szomszédolás a Kárpát-medencében

Ajánlatot kérek
  • 44.900 Ft-tól

  • Utazás: Autóbusz
  • Szállás:: Szállás
  • Részvételi díj::
    44.900 Ft/fő

Program:

1. NAP                NAGYVÁRAD, KOLOZSVÁR

A kora reggeli órákban Budapestről indulunk útnak. Folyamatos utazás után Nagyváradra érkezünk meg, ahol városnézésen veszünk részt. Megtekintjük a Városházát és a különféle felekezetek templomait, a színházat, a vásárlóutcát és a vásárcsarnokot. Felkeressük a színház mellett álló régi Emke kávézót, melynek egyik törzsvendége Ady Endre volt. Ezután a Szent László székesegyházat és kincstárát (F) és a Püspöki Palotát keressük fel. Ezután Kolozsvárra utazunk, és megismerkedünk a várossal: Szent Mihály templom, Mátyás király szülőháza és szobra, Házsongárdi temető.  Este elfoglaljuk a szállást Kolozsváron.

2. NAP                SZOVÁTA, PARAJD

Reggeli után a tordai hasadékhoz utazunk, majd látogatást teszünk a sóbányában. Programunkat Szovátán, a Medve-tónál folytatjuk, majd Parajd vár bennünket. Következő megállónk Korond lesz, amely a Sóvidék legnevezetesebb települése és a hagyományos népi mesterségek (fazekasság és a taplófeldolgozás) otthona napjainkban is. Este innen indulunk a szállásra.

3. NAP                FARKASLAKA, SEGESVÁR

Reggeli után meglátogatjuk Tamási Áron síremlékét Farkaslakán, amely az évtizedek alatt zarándokhellyé vált.  Szintén a községben található Tamási Áron szülőháza is, ahol az író legfiatalabb húga, Erzsi néni fia fogadja még ma is a látogatókat. Farkaslakáról Segesvárra indulunk tovább, ahol Erdély legfestőibb középkori várnegyede található: Kolostor- és Vártemplom, Schuller-ház, Óratorony, Fedett lépcső, Drakula szülőháza. Segesvárról folyamatos utazás után a késő esti órákban érkezünk haza Budapestre.

A részvételi díj 40+ 4 fő esetén értendő!

Vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében, külön megállapodás alapján.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek