Keresztül-kasul az Egyesült Királyságon 2020, családos | Anglia

Ajánlatot kérek
 • 198.900 Ft-tól

 • Utazás: Autóbusz, komphajó
 • Szállás:: Családi elhelyezéssel, teljes ellátással
 • Részvételi díj::
  Indulás időpontjai:

  2020 bármely időpontban
  18 éven aluliaknak: 198.900.-
  18 éven felülieknek: 205.900.-

Program:

1. NAP           NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!

A kora hajnali órákban indulunk Budapestről. Rövid pihenőkkel utazunk, hogy a déli körül megérkezzünk Csehország káprázatos fővárosába, az Arany Prágába. Menetidő függvényében 3-4 órás városnézést tartunk (Hradzsin, Károly-híd, Óváros tér, Orloj), majd továbbindulunk Németország felé, ahol elfoglaljuk tranzitszállásunkat.

2. NAP           KOMPÁTKELÉS

Reggel Hollandia és Amszterdam felé vesszük az irányt, ahonnan a kikötőből a kora esti órákban átkelünk komphajóval Newcastle felé. A naplementét már az Északi-tengeren nézhetjük végig a hatalmas komp nyitott fedélzetéről. Ezt az éjszakát a HAJÓN töltjük 4 fős kabinokban.

3. NAP           RÓMAI FAL ÉS VÍZIVÁR            

Newcastle kikötőjébe a reggeli órákban érkezünk meg, majd észak felé vesszük az irányt. A Római Birodalom egykori északi határához, Hadrianus császár falához, Housesteads-be (F), a kora délutáni órákban érkezünk. A falon túl az ott épült erőd és kórház romjait is megtekintjük, majd érintjük a titokban, gyakran szülői engedély nélkül összeházasodó fiatalok paradicsomát, a híres Gretna Green-t. Utolsó napirendi pontként a skót-angol szembenállás ma is álló emlékét, Caerlaverock (F) egészen egyedi vízi várát tekintjük meg. 

4. NAP           EDINBURGH CSODÁI

Ma reggel a fekete városba, Edinburghba látogatunk. Délelőtt gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles székesegyház, Walter Scott emlékműve, Royal Mile, Princes Street. Meglátogatjuk az Edinburgh Castle (F) történelmi épületegyüttesét, ahol megcsodáljuk a skót koronázási ékszereket, a Stone of Scone-t, a Mons Meg óriáságyút és az ősi Szent Margit kápolnát is. Ezután meglátogatjuk II. Erzsébet királynő egykori kedvenc gőzösét, a királyi pompában tündöklő HMY Britannia (F) hajót. Ezután visszaindulunk szállásunkra.

5. NAP            ÓRIÁSOK FÖLDJÉN-Észak Írországban

A hajnali órákban indulunk útnak, hogy komppal átkeljünk Észak-Írországba, Antrim megyébe. Észak felé indulunk el, mesébe illő tájakon haladva. A Ballintoy vadregényes öblének felfedezése után az ún. Óriások Útjához (F) látogatunk el, mely az egész Ír-sziget egyik leglenyűgözőbb természeti képződménye. A bazaltképződmények között megtalálhatjuk az óriások csizmáját, trónját és sok egyéb formációt is. Hazaúton Dunluce Castle (F) filmeseket megihlető romjaiban gyönyörködünk, majd visszatérünk Skóciába, a szállásra a késő esti órákban érünk vissza.

6. NAP            KÖLTŐKET IHLETŐ ITAL ÉS A KÖLTŐ MAGA

Reggel Skócia egyik legnépszerűbb lepárlójába, a Glengoyne Distillery-be (F) kirándulunk, ahol a nemes ital készítésének kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást. Busszal áthaladunk Skócia legnépesebb városán, Glasgow-n, majd délután Skócia nemzeti költőjének, Robert Burns-nek nyomába eredünk, meglátogatva azt az emlékparkot (F), ahol a híres poéta szülőháza található, de a múzeummal, illetve a festői Brig O’ Doon-nal is megismerkedhetünk. A program végén a szállásra indulunk.

7. NAP           ANGLIA LEGSZEBB NEMZETI PARKJA

Ma reggel kiköltözünk szállásunkról és London felé vesszük az irányt. Útközben felkeressük Cumbria megyében a Lake District Nemzeti Parkot, mely csodás tavairól híres. Előbb kis sétát követően eljutunk az Aira Force vízeséshez, majd Anglia legnagyobb tavához, a Windermere tóhoz látogatunk, az azonos nevű hangulatos városkában pedig szabadidőt kap a csoport. Este érjük el tranzitszállásunkat London közelében.

8. NAP           VÁROSNÉZÉS LONDONBAN

Reggeli után London belvárosába utazunk és felszállunk a London Eye-ra (F), a 135 méter magas kilátókerekére. Ezután egy rövid gyalogos városnézésben lesz részünk. (Houses of Parliament, Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Horse Guards, Downing Street). VAGY felkeressük a Madame Tussauds Panoptikumot (F), ahol sztárokkal, sportolókkal vagy királyokkal készíthetünk közös képeket! A napot egy rövid bevásárló-séta zárja az Oxford Streeten. Átkelünk, majd elfoglaljuk tranzitszállásunkat Észak-Franciaországban.

9. NAP            MESÉL A NÉMET VIDÉK

Elhagyjuk tranzitunkat, a szokásos pihenőkkel utazunk Belgiumon és Németországon keresztül. A koraesti órákban érkezünk Nürnbergbe, ahol rövid sétát teszünk a klasszikus bajor hangulatot idéző város utcáin. Este foglaljuk el tranzitszállásunkat Nürnberg környékén. Amennyiben a városnézés nem fér bele a mai programba, másnap reggel pótoljuk!

10. NAP          HAZAÉRKEZÉS

Folyamatos utazás után a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek