Felvidék - Történelmi várak és városok | Határtalanul - pályázati helyszínek

Ajánlatot kérek
  • Ár: A pályázatban meghatározott feltételek szerint

  • Utazás: autóbusz
  • Szállás::
  • Részvételi díj::

Program:

1. nap

A reggeli órákban Budapestről indulunk útnak. Első megállónk Losoncon lesz, ahol megtekintjük a Kubinyi téren az Ybl Miklós tervezte református templomot, a Vigadót és a Kubinyi-házat, ahol többek között Vörösmarty Mihály, Madách Imre és Görgei Artúr is megszálltak, valamint a Kármán József-emlékoszlopot. Innen Divény felé vesszük az irányt, ahol felkeressük a XVII. század legendás „rosszfiújának” Balassa Imrének egykori, szépen renovált várkastélyát, majd meghódítjuk a felette található divényi vár romjait. Innen utazunk szállásunkra.

2. nap

Ma reggel észak felé indulunk. Első megállónk Balassi Bálint szülővárosa, Zólyom lesz, ahol felkeressük a Nagy Lajos király által épített zólyomi várat, ami ma egy nagyon szépen felújított épület és vármúzeum működik benne. Innen a legendás Besztercebánya városa felé vesszük az irányt, ahol sétát teszünk a belvárosban. Megtekintjük a Mátyás-házat, amely a XV. század óta áll és Mátyás király címre díszíti; a Beniczky-házat, ami gyönyörű festett falakkal és egy reneszánsz loggiával is rendelkezik, valamint a Thurzó-házat is, amit 2007-ben az év emlékművévé választottak Szlovákiában. A nap fénypontja a mesés szépségű Árva várának meghódítása lesz, ami a középkori Magyar Királyság egyik legszebb, máig legépebben fennmaradt, nagy területű várainak egyike.

3. nap

Utolsó napunk Szepesváralján indul, ami valaha az egyik legnagyobb vár volt közép-Európában.  A 4 hektáros, pazar kilátást biztosító várrom bejárása után Kassa felé indulunk, ahol felkeressük a kassai dómot, tisztelgünk az itt eltemetett II. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona, valamint a legendás Sibrik Miklós és Bercsényi Miklós sírjainál, majd teszünk egy rövid sétát a belvárosban (Orbán-harang, érseki palota, Vörös-torony…). A program végén hazaindulunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk haza.

Hívjon most! +36 1 343-3030 vagy írjon nekünk:

Kérjen ajánlatot, rövid időn belül megkeressük ajánlatunkkal! Ajánlatot kérek